Облечена в бельо

Свързани новини

29.09.2023 13:53

На 51 години Наоми Кембъл закри модната седмица в Милано, облечена в бельо

Видян 2317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седмицата на модата в Милано беше изпълнена с много грабващи моменти този сезон – Райън Гослинг беше на първия ред за дългоочакваното първо шоу на Сабато Де Сарно за Gucci, Питър Хокингс направи своя дебют като творчески директор на Tom Ford и Клаудия Шифър се върна на пистата на Versace. Въпреки това, моментът, който предизвика най-голям шум в социалните медии, без съмнение е Наоми Кембъл, която представи характерния си стил в Dolce & Gabbana, носейки тиранти и прозрачна плъзгаща се рокля.





Кембъл играе ролята на кастинг от десетилетия и в Dolce тя напомни на всички точно защо се е издигнала до статут на супермодел след първото си ревю на седмицата на модата в Jasper Conran през 1986 г. Характерната й походка е мощна и плавна – тя дори някак успява да размахва косата си в такт с нейните стъпки – и толкова почитан, че е увековечен в текста на „Get Me Bodied“ на Beyoncé.

„Не искаме да изглежда така, сякаш е само за поколението на социалните медии“, каза Доменико Долче пред модния критик на британския Vogue Андерс Кристиан Мадсен в Милано за кастинга за шоуто през пролетта на 2024 г. „Искаме да се обърнем към жени от всички възрасти, поради което не сме избрали само нови лица, но и утвърдени модели. Искаме по-зрели жени. Всички говорят за новите поколения, но е важно да гледаме към жени от всички възрасти и форми.“

Казано ясно, никой не ходи по модната писта като Наоми Кембъл. „Все още ми харесва, но е изнервящо! Защото съм на 51 години и ходя с момичета на 18!“ моделът каза по-рано за британския Vogue в интервюто си за корицата през март 2022 г. „Страхотно е да съм с тези млади хора на моята възраст, но трябва да кажа, че на едно от шоутата си казах: „Хайде, момичета! Вдигнете краката си! Защо ходите толкова бавно?“

В същия разговор тя обясни как през 90-те е успяла да създаде походка, с която да се чувства лична и разпознаваема: „Определено чувствам, че времето ми беше по-радостно. Трябваше да покажем личността си.”




Този септември всичко беше за оригиналните супермодели, тъй като Синди, Кристи, Линда и Наоми бяха на корицата на септемврийския брой на Vogue и затвориха Vogue World: London, като вървяха ръка за ръка на сцената, докато Ани Ленъкс пееше химна „Sweet Dreams“ ”. В момента супер звездите също участват в дългоочакван документален филм на Apple TV+, който описва стратосферния им възход през 90-те години и влиянието, което са имали върху модната индустрия. Нещо ни подсказва, че това не е краят на този супер септември и ще видим повече от "крачката" на Наоми в Париж.





Източник: Vogue



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,