Свързани новини

14.06.2010 15:45

Как Батето взе жената на Ники Сотиров

Видян 20421 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Батето се оказва СЕРИЕН крадец на булки. Съдбата му отнема първата жена – стюардеса, загинала в прословута самолетна катастрофа, а случаят е описан дори в поезията от Владимир Башев. След това той решава, че вече сам ще си взема жените, без да се съобразява с обстоятелствата.


Така се получава и вторият му брак, който го прави Принца на социализма. Двамата с Людмила и първата му съпруга са в една софийска хайкомпания. Когато остава млад вдовец, той се залюбва с щерката на Тодор Живков. Тя е омъжена за инженера Любомир Стойчев, имат и дъщеря Жени. Но, така или иначе, и без друго не са щастливи. Семейството им просто се разпада.


Инженерът се изнася от дома на Тато на Оборище (днес там е настанено Музикалното училище), където след него се настанява Славков.


Стойчев се приютява в малък двустаен апартамент в престижна кооперация на жълтите павета – на ул. Батенберг №16 А в самото сърце на София. Успява да създаде ново семейство и дори има дъщеря на име Деси, която също като Жени е дизайнерка.


Вторият брак на Людмила, наричана от всичките си близки и познати Мила, е с Батето. Той е доста по-успешен. В една и съща година – 1971 г., се ражда синът им Тодор, Иван Славков става директор на телевизията, а дъщерята на Тато – министър на културата. Семейството, по обясними причини, става предпочитано за кумуване. Двойката, която е имала скромна сватба с 8 присъстващи и скромен домашен обяд, вместо мегапарти в някой елитен ресторант, не може да се отърве от кандидат-роднини. Най-известното кумуване на Людмила Живкова и Иван Славков е на сватбата на Янчо Таков и Лили Иванова в хотел София сегашен Радисън. Младоженецът е син на близък партиен другар и високопоставен приятел на бащата на Мила, а от друга страна е и близък приятел на Батето.Идилията обаче продължава едва до 1982 г. В разцвета на силите си, само на 42 години, Батето остава вдовец. На всичкото отгоре се получава и голяма “инфекция” със залавяне на контрабанда на палта. В затвора попада Янчо, както и друг приятел на Славков – Доктора.


Славков получава тежък удар от враговете на покойната си съпруга и разбира, че с неговата кариера е приключено. Идеите на Людмила да направи България отворена страна, да я обнови духовно, да внесе европейска култура, да вдигне стандарта на звездите от всички изкуства, да подмени социализма с просветен национализъм са посрещнати на нож не само в Москва, но и сред най-близките до Тодор Живков.


И за Славков, който вече е заменил генерал Стойчев като шеф на БОК и е яхнал сребрист мерцедес – пура,  не остава нищо друго, освен да се преврърне в бохема, когото всички познаваме.


Легендите за купоните в апартамента му на тогавашния бул. Толбухин – сега Левски, срещу старата зоологическа градина, вървят из обществото.


Приписват му се не една и две връзки, включително с Дарина Павлова. Много от хубавиците на София в онези години сами се хвалят с подвизите си, дори да са само въображаеми. Но Батето не ги опровергава – носи му се плейбоска слава.


Потокът на приятелки и бойни другари обаче секва след падането на Тато на 10 ноември и арестуването на самия Славков малко по-късно, придружено с много обвинения.


Зората на демокрацията е най-тъжното време в живота на един от най-веселите бохеми в родната история. И точно тогава на хоризонта се появява неговата трета съпруга.Случайна среща събира Иван Славков – Батето с неговата сегашна половинка Валя. Дизайнерката, по онова време вече популярна светска дама, отива да му иска пари за някаква кауза. Двамата толкова се харесват, че тя зарязва съпруга си – секссимвола на българското кино от 80-те години Ники Сотиров. Нищо, че е 20 години по-млад от Батето, а по онова време развива и успешен бизнес, заедно със сегашния съпруг на Надежда Михайлова и с режисьора Въло Радев.


Валя заживява с тогавашния бос на Олимпийския комитет и Българския футболен съюз. Висшето ни общество е шокирано – дамата не се спира пред нищо, даже и пред факта, че има невръстна дъщеря. И до днес тя споделя живота си с Иван Славков. По неговите думи – търпи го.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще сте чаровни и мили

Днес ще сте чаровни и мили, общуването ще ви се отдава с