Посолството на Република България в Хърватия отбеляза националния ни празник с концерти на хор „Ваня Монева” с диригент д-р Ваня Монева. На 01.03. български народни песни звучаха в Хърватския дом в гр. Сплит, а на 03.03. – в зала „Ватрослав Лисински” в Загреб. Гостуването на хор „Ваня Монева” във Хърватия се организира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Свързани новини

08.03.2023 12:20

Хор Ваня Монева плени публиката в Хърватия

Видян 977 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Посолството на Република България в Хърватия отбеляза националния ни празник с концерти на хор „Ваня Монева” с диригент д-р Ваня Монева. На 01.03. български народни песни звучаха в Хърватския дом в Сплит, а на 03.03. – в зала „Ватрослав Лисински” в Загреб. Гостуването на хор „Ваня Монева” във Хърватия се организира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.


На събитията присъстваха българският посланик в Загреб Генка Георгиева, представители на дипломатическия корпус, представители на хърватското правителство и президента Зоран Миланович, българи и хървати. Изпълненията на хор „Ваня Монева” изправиха публиката на крака и предизвикаха заслужени бурни овации.
Интересен момент от гостуването на хор „Ваня Монева” в Сплит беше спонтанен „флашмоб”, който певиците направиха на историческия площад „Перистил”. Хорът изпя песента „Полегнала е Тодора”, което впечатли гражданите и гостите на града. Събитието се организира със съдействието на почетния български консул в Сплит Здравко Плазонич.


Песента „Полегнала е Тодора” в изпълнение на хор „Ваня Монева” не бе избрана случайно – съвсем скоро тя стана част от саундтрака на номинирания за Оскар филм „Баншите от Иниширин” (The Banshees of Inisherin). Това е поредната холивудска продукция, в която можем да се гордеем, че звучат български гласове – хор „Ваня Монева” участва в музиката на „Тъмните му материи” (His Dark Materials, HBO) и „Соло: История на Междузвездни войни” (Solo: A Star Wars Story).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева