26.09.2008 11:18

„Дзифт“ тече по кината

Видян 2103 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Филмът „Дзифт“ тръгна по кината у нас след като на престижния фестивал в Москва му бе присъдена награда, а на форума в Торонто стана истински хит. В Канада продукцията на Явор Гърдев с участието на Захари Бахаров (сериала Кафе пауза по Нова) и Таня Илиева (топмодел, гадже на Руши Видинлиев) предизвиква интерес на американски продуценти. Те били силно впечатлени от ретролентата, която разказва за живота на София през 60-те години, и предложили на режисьора да премине едномесечна специализация в Холивуд. След което бигбосове на студията щели да преценят за какво да го ангажират. Ако това стане, Явор ще бъде първият български режисьор, пробил в Меката на киното. Той вече е ангажирал свой агент и мениджър в столицата на киното.


През следващите месеци филмът му ще участва на няколко международни фестивала - в Австралия, Аржентина, Швеция, Исландия, Германия.


Лентата се ражда след среща на политолога и писател Владислав Тодоров, завърнал се преди две години за кратко от Америка,  с режисьора Явор Гърдев, сценографа Никола Тороманов и оператора Емил Христов. Заричат се да направят филм, чието действие няма да се развива на село. В резултат на тези обстоятелства се появява "Дзифт" - по едноименния роман на Тодоров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви