Свързани новини

19.02.2014 15:40

ДА!ChillBox или защо гърците, а не ние правим чудеса от кисело мляко

Видян 2402 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ChillBox на площад Славейков със затоплянето на времето става едно от най-актуалните места в София. Какво предлага? Замразено кисело мляко. Покрай простото нещо обаче е направен цял декор. Първо, човек сам си точи сладоледа от йогурт в специфична чаша – може да бъде натурален, какъвто ние предпочитаме, а може да бъде също овкусен. После свободно избира с какво да го поръси – от пресни ананаси и ягоди, през шоколад и ядки до каквото там си помислите. Накрая се претегля и се получава талон за печати. Когато съберете 6, това почти ще ви стигне да си подарите безплатен следолед от кисело мляко. Както се казваше в гениалната съветска комедия Диамантената ръка: „Простичко, но с вкус”!

Киселото мляко е дружно изобретение на прабългарите и траките по нашите земи, събрало традициите на двете народности. Първата от тях е дала и името „йогурт” – да, това си е наша дума от Аспарухови времена, както са още черга и тояга. В задачата се пита защо тогава навсякъде и във веригата, за която пишем с удоволствие, и по света се говори за „Гръцки йогурт”. И не само се говори. Правят се много пари.

Ще видите подобни заведения и в парти зоната на Тел Авив в Израел, и под колоните срещу централния площад в италианския град на сладостите Торино (оттам са Нутелата, шоколадовите яйца, бонбоните Рафаело и Тик Так, че също така и Мартини, и Лаваца), и между Щефансдом и Шведенплац в сърцето на Виена. 

Не само, че не сме ги направили ние, за да рекламираме и да продаваме своето емблематично кисело мляко. Ние и у нас чакахме гърците да ни направят показно как се действа, ако човек е умен.

Иначе животновъдите ни и особено млекопроизводителите, които смесват щедро с вода и мляко на прах онова, което доят от кравите си, реват, та се късат, че нито държавата, нито народът ги разбирали. Да са се питали случайно дали пък и те самите нямат вина за дереджето си???!!!   




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей