Безпрецедентното представяне на тези два филма и тласъкът, който даде на цялостния филмов пазар, утвърдиха киното като културен център и епицентър на социално взаимодействие

Свързани новини

27.07.2023 15:03

Барбенхаймер надхвърля 235 милиона долара в дебюта си на вътрешния пазар, очаква се вторият най-голям боксофис уикенд в историята

Видян 4248 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Барбенхаймер избухна през уикенда, генерирайки повече от 235,5 милиона долара от продажби на билети и съживявайки американския бокс офис.

Барби събра около 155 милиона долара през първите три дни в кината, което е най-високото представяне за 2023 г. Нейният аналог Опенхаймер направи 82,4 милиона долара през уикенда, според данни, публикувани в понеделник.

„Не мисля, че някой би могъл разумно да предвиди този вид сливане между Опенхаймер и Барби, каза Шон Робинс, главен анализатор в BoxOffice.com. „Ако отивате на кино в момента, общественото изживяване напомня на големите филми на Марвел и Междузвездни войни, но без тези франчайзи да участват дистанционно.“

Повече от 18,5 милиона билета бяха купени за комбинацията от Барби на Warner Bros. и Universal. 5,8 милиона за Опенхаймер.




„Това беше наистина исторически уикенд и продължава положителния касов импулс от 2023 г.“, каза Майкъл О’Лиъри, президент и главен изпълнителен директор на Националната асоциация на собствениците на кината. „По-важното е, че това още веднъж доказва, че Америка обича да ходи на кино, за да гледа страхотни филми.“

И двата филма имат оценка от над 90% „Свежи“ на Rotten Tomatoes и вдъхновиха киноманите да се обличат от главата до петите в розови костюми и шапки по време на прожекциите им.

„Хората осъзнаха, че се случва нещо специално и искаха да бъдат част от него“, каза О’Лиъри. „Нашите партньори в творческата общност и в студиата дадоха на публиката две уникално различни, интелигентни и оригинални истории, предназначени за големия екран, а любителите на киното отговориха, като събраха приятели и семейство и се отправиха към местните кина в цялата страна.“

С допълнителните продажби на билети от най-новия филм „Мисията невъзможна“ на Paramount, „Spider-Man: Across the Spider-Verse“ на Sony и „Звукът на свободата“ на Angel Studios, боксофисът през уикенда се очаква да достигне 302 милиона долара, най-високият от всеки уикенд през 2023 г., според данни на Comscore.

„Безпрецедентното представяне на тези два филма и тласъкът, който даде на цялостния филмов пазар, утвърдиха киното като културен център и епицентър на социално взаимодействие“, каза Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Comscore.

Понастоящем уикендът на Барбенхаймер се очаква да бъде четвъртият най-голям уикенд за всички времена.

„Междузвездни войни: Силата се пробужда“ излезе в кината през декември 2015 г. и помогна за увеличаването на общите приходи през уикенда до 313 милиона долара. Вторият по големина е 314 милиона долара от началния уикенд на „Отмъстителите: Война без край“ през април 2018 г.

Някои боксофис анализатори прогнозират, че официалните числа за уикенда в понеделник може да са доста по-високи от прогнозите за неделя и да изместят уикенда на Барбенхаймер нагоре в класациите. Въпреки това, те няма да се доближат до най-касовия уикенд досега, който се случи през април 2019 г., когато „Отмъстителите: Краят“ излезе по кината, като натрупа 357 милиона долара сам по себе си и доведе до общ сбор от 402 милиона долара за уикенда.

Успехът на Барбенхаймер идва във време, когато вътрешно-американският бокс офис е изправен пред някои препятствия. Множество блокбъстъри, насочени към възрастни, се представиха по-слабо, което накара мнозина в индустрията да се запитат дали вкусовете на потребителите са се отдалечили от Холивуд.

„Светкавицата“ на Warner Bros. се провали, „Elemental“ на Pixar не успя да привлече семейна публика и дори завръщането на Харисън Форд като Индиана Джоунс не беше достатъчно, за да препълни кината.

Въпреки това, комбинацията от бомби и руси бомби изглежда е вдъхновила много киномани да напуснат диваните си и да идат на кино.

„Това е исторически резултат, който демонстрира ентусиазма на публиката за разнообразие от свежо съдържание“, каза Робинс. „Тези филми изящно се докоснаха до културния дух на времето. Те отново разпалиха летния боксофис пламък и доказаха, че студиата могат да бъдат малко по-агресивни със стратегии за контрапрограмиране в бъдеще.“


Източник: CNBC



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион