Критици опитват да пришият Звукът на свободата към QAnon, защото актьорът и реалният герой алармират за покровителствани робски труд, секс и търговия с органи.

Свързани новини

25.07.2023 15:10

Звукът на свободата: Филмът, който разбунтува Америка

Видян 5394 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една независима от филмовите гиганти продукция със скромен бюджет стана касов хит и гореща тема в Съединените щати. Звукът на свободата с Джим Кавийзъл в главната роля е създаден по истински случай за спасени от сексуална експлоатация деца. След премиерата на 4 юли филмът е приветстван от консервативните американци и провокира остри реакции от прогресивните либерали.

Трафикът на малолетни често бива замитан под килима, защото вреди на политическата власт и поражда конспиративни теории. Движението КюАнон вече шест години твърди, че клика от влиятелни и свръхбогати сатанисти управлява педофилска мрежа. Подозренията се засилиха от скандала с Джефри Епстийн и неговия частен карибски остров за забавления с девойки. Богаташът се обеси в затвора през 2019 г.

Критици опитват да пришият Звукър на свободата към QAnon, защото актьорът и реалният герой алармират за покровителствани робски труд, секс и търговия с органи.

    Историята на Тим Балард

Звездата от Страстите Христови и Граф Монте Кристо влиза в образа на Тим Балард, който напуска поста специален агент към департамента по вътрешна сигурност, за да провежда инкогнито международни мисии. През 2013 Балард създава организацията с нестопанска цел Operation Underground Railroad (OUR) за борба срещу секс трафик на деца. Съветвал е конгресмени и президента Доналд Тръмп относно мерки за решаване на проблема. Три документални филма отразяват работата на OUR преди новия игрален.

Звукът на свободата разказва за спасяването на момче и момиче от Хондурас. Бащата на Мигел и Росио е заблуден, че ще подпишат договори за детски модели. Завежда ги на фотосесия и когато отива да ги прибере, от тях няма следа. В Калифорния агент Балард решава да действа нелегално, представя се за педофил и открива момчето. Следите на момичето водят към Колумбия. Тим и помощниците му разбиват трафикантски кръг и освобождават 54 жертви. Росио се оказва продадена на укриващ се в джунглата партизански отряд, но след сложна операция е освободена.

В интервюта Кавийзъл и Балард сочат измеренията на глобалния проблем: два милиони деца и $150 милиарда годишно; САЩ са в челната тройка като пазар за секс робство и №1 за детска порнография; при управлението на Джо Байдън милиони мигранти преминават южната граница и за невръстните без придружител е достатъчно да покажат адрес на спонсор, който ще ги поеме в САЩ.

Корпоративните медии, които в огромната си част подкрепят Демократическата партия и либералния дневен ред, са раздвоени. Едни игнорират филма. Други го заклеймяват като гориво за конспиративни теории, трибуна за КюАнон в киното, преувеличени мащаби на трафика и ролята на OUR.

Филмът е бил застрашен да не види бял свят заради Дисни, а сега отвръща като бие по приходи финалната мегапродукция за Индиана Джоунс с Харисън Форд.

„Звукът на свободата“ е завършен още през 2018 г. и мексиканският продуцент Едуардо Верастеги сключва сделка за разпространение с 20th Century Fox, но скоро студиото е придобито от Walt Disney и процесът замръзва. Верастеги купува обратно правата и дълго търси независим разпространител. Открива четирима братя мормони от щата Юта, които първо излъчвали версии на холивудски филми без голи сцени и несъвместимо с религията съдържание. Видео платформата фалира, когато Дисни и други големи студиа завеждат искове за нарушаване на авторски права. Така през 2021 братята създават Angel Studios и през март 2023 придобиват правата за филма, с помощта на 7000 дребни инвеститори събират нужните $5 млн. за дистрибуция и маркетинг.

Въпреки че излиза 4 дни след Indiana Jones and the Dial of Destiny и се прожектира в по-малко салони (2600 срещу 4600), Звукът на свободата събира $53,4 милиона приход само за първата седмица и утроява инвестираните в продукцията $14,5 млн.

Творбата раздели нацията, но обедини едната половина. Големи и малки десни медии с консервативна и християнска аудитория подкрепиха филма. На обща страна са конкурентите за президентска номинация на Републиканската партия. Доналд Тръмп организира прожекция в своя голф клуб в Ню Джърси. Губернаторът на Флорида Рон Десантис отдавна води битка с Дисни, след като „будната“ корпорация се обяви против закон, забраняващ обсъждане на сексуална ориентация и полова идентичност с децата в началните училища.

Балард обяви, че Холивуд със своето съдържание не му дава пауза от работата срещу детския трафик. Получавайки подкрепа от режисьора на „Страстите Христови“ Мел Гибсън, Джим Кавийзъл определи Звукът на свободата като втория най-важен филм в своята кариера. Заради участието загубил двама агенти, адвокат и получил заплахи, но не се страхува да заяви: „Всичко това – педофилията, детската порнография, е част от гигантски октопод. Медиите две години твърдяха, че лаптопът на Хънтър Байдън е конспирация, а се оказва истина. Седем години обявяват Тръмп за руски шпионин – невярно. Виктория Нюланд отклони въпросите за биолаборатории в Украйна, където уж нямало нацисти. Излиза, че 80% от новините в последните години са манипулация, но хората вече не вярват и започват сами да сглобяват пъзела“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,