Свързани новини

16.09.2020 21:49

Журналисти внесоха подписка до Караянчева за ограниченията в Партийния дом

Видян 2942 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След над две седмици работа в лоши условия и ограничен достъп в новата сграда на парламента - Партийния дом, над 60 журналисти внесоха подписка до председателката Цвета Караянчева, предаде Клуб Z. В нея се настоява да се върне старият режим на работа в сградата на Народното събрание, какъвто е бил въведен в първите дни на демократичните промени в България преди 30 години, медиите да имат свободен достъп за придвижване както из кулоарите на парламента, така и до общите помещения и да бъдат подобрени техническите условия за работа, особено важни за колегите от електронните медии.

Както е известно, с преместването на депутатите в Партийния дом, журналистите бяха "залостени" в една стая, а достъпът им до народните представители - забранен. Такъв все пак има, но контролиран от партийните пресцентрове и пиари или зависещ от добрата воля на някой народен представител. Условията на работа пък са: липса на добър интернет, задушна стая на приземния етаж, шумна; студени "кошари" за оператори и фотографи, често развалящи се монитори, от които се следят заседанията и др.

    "Физическото изолиране на медиите и възпретятстване на възможността свободно да се разговаря с народните представители и гостите в сградата на Народното събрание – министри и представители на институции, които подлежат на парламентарен контрол, ограничава силно възможността за достъп до информация, което е основно демократично право на гражданите", се казва в подписката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 17.09.2020 09:48

    Всеки ден,медиите занимават българските читатели,с една доказано проста фльорца,която Борисов,този олигарх,я "качи" на най високия пост в държавата.На "Дондуков"-1 и в НС,бъка от простаци,които лапат големите пари и не ги е еня за хората,които някои от тях,нямат пари за обикновени лекарства.Идиоти,идва ви края.Тази патица,сигурно ще се върне в Кърджали и ще заеме нова длъжност,магазинер на квартален плод зеленчук.

  • 002 Anonimen 17.09.2020 09:26

    Тази жена освен неграмотна и невъзпитана, е и природно проста и необичайно нагла. След цялата и излагация с липсата на елементарна обща култура и дори училищна грамотност, след унизителната и смазваща всяко достойнство аудио оценка на шефа и за нея, тази жена не осъзнава в каква патова ситуация е и продължава с просташките си и ненормални речетативи и постъпки. А тази жена би трябвало да бъде пример за компетенция, ерудиция, безупречен морал, поведение и възпитание защото е катапултирана на най-високия държавен пост. Прости хора няма как да управляват умни и Борисов най-после трябва да го проумее

  • 001 Оставка за тиквоча 17.09.2020 08:20

    Така е в тиквенландия и ПКП . Диктатура и контромирани медии . Оставка.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните