"Храната е с най-голяма тежест в семейния бюджет. Следват битовите сметки", каза Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ.

Свързани новини

11.07.2022 17:04

Животът е поскъпнал с 60% за последните 2 години

Видян 1207 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За последните две години животът ни е поскъпнал с 60%. Това изчислиха от КНСБ в отговор на запитване на Хоризонт. Синдикатът настоява за още 1,5 милиарда лева в подкрепа на нарастващия брой на работещите бедни, както и за по-голям обхват на домакинствата в програмите за социално подпомагане.

Как се справя българинът с набиращата скорост инфлация и доколко му помагат актуализацията на бюджета и антикризисните мерки на властта?

По данни на НСИ инфлацията в България прехвърли 15% на годишна база. Храни и услуги продължават да поскъпват. От юли към по-високите сметки на домакинствата ще се добавят и повишените разходи за ток, отопление и топла вода.

Средната заплата в областните градове вече надхвърля 1000 лева, но същевременно расте и броят на работещите бедни.

"Храната е с най-голяма тежест в семейния бюджет. Следват битовите сметки", каза Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.07.2022 17:16

    Оказва се, че тези дето сме пратили да ни оправят дереджето само те са добре със заплатите си от 5-6 хиляди до безкрайност, които сами и само на себе си увеличават непрекъснато, по направени от тях закони. Това не са управленци, а мафиоти и престъпници облечени във власт, които са там с единствената цел да станата милионери и мултимилионери с държавни и народни пари!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.