Живко Коцев и Николай Денков

Свързани новини

05.04.2024 15:44

Живко Коцев оттегля оставката си, била подадена под огромен натиск (Видео)

Видян 936 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният секретар на МВР Живко Коцев оттегли подадената от самия него вчера оставка, и обяви, че е бил подложен на натиск да го направи. Той направи това на съвместен брифинг с премиера Николай Денков.


Премиерът Николай Денков заяви, че се е срещнал и разговарял дълго с Коцев, който споделил, че оставката му е подадена под натиск както от страна на вътрешния министър, така и на "много високопоставени лица от прокуратурата".


"До този момент нямам такава информация, но очаква всичко от всеки", така Коцев отговори на въпрос на журналист дали има конкретни заплахи за живота му.


„Заставам пред вас с ясното съзнание и воля да оттегля своята оставка. Оставка, която е провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск. Виждам какво се случва в системата на МВР“, заяви Коцев.



„Първоначалната ми реакция бе на огромно разочарование, на обида, болка за отношението спрямо мен. Забелязвам, че срещу мен се развива изключително грозна кампания. Срещу мен седи сериозна армия, която желае да ме дискредитира като личност, като професионалист, мен и моите близки. От сряда насам не се спират със спекулациите и внушенията спрямо мен. Очаквам в следващите дни тя да добие невиждани мащаби, да се разгърне в още по-голям спектър. Очаквам всичко“, допълни Коцев.


„Забелязах, че днес моята оставка за напускане на системата на МВР бе използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи. Това обстоятелство ме ангажира и ме задължава, мой морален дълг е да се върна и да работя. Тук не става въпрос само за мен, а за цялата държава, за всички българи, на които трябва да осигурим спокойствие, ред и стабилитет“, каза още главният секретар на МВР.


Стана ясно още, че Коцев се е срещал и с президента Румен Радев, който е наясно със случая. Затова премиерът и президентът са се разбрали, че няма да се придвижи процедурата по освобождаването на Живко Коцев от поста главен секретар на МВР.


"Президентът знае и е съгласен, че при тези обстоятелства не е редно", заяви Денков.


Коцев отказа да назове кой от прокуратурата го е подлагал на натиск и обясни, че на 3 април е бил призован като свидетел по наказателно производство. Явил се в Антикорупционната комисия и прокуратурата, след което офисът му и домът му били претърсени.


"Това, което се твърди за колосални финансови парични средства и други нелепи твърдения, не отговаря на истината".





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.