48-годишната австралийка Лилиан Ип оцелява пет дни в австралийския храсталак, като яде бонбони и пие една бутилка вино, разказва тя пред медиите

Свързани новини

14.05.2023 07:05

Жена оцеля 5 дни в австралийския храсталак с бонбони и вино

Видян 18930 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

48-годишната австралийка Лилиан Ип оцелява пет дни в австралийския храсталак, като яде бонбони и пие една бутилка вино, разказва тя пред медиите.

Миналата неделя Ип направила грешен завой скоро след като тръгнала на кратко пътуване в щата Виктория - само за да затъне колата ѝ в тежка кал.

След като установила, че не може да се обади за помощ поради липсата на мобилен телефон, Ип, която е въздържателка, решила да се подкрепи с единствения достъпен за нея начин на хранене: една бутилка вино и бонбони, които трябвало да бъдат подарък за майка ѝ.

Страхувайки се от най-лошото, Ип дори пише писмо до семейството си, в което им казва, че ги обича. Но след пет дни в пустинята тя е спасена от службите за спешна помощ, които я забелязват от небето в рамките на въздушно търсене. Тя е откарана в болница, където е лекувана от обезводняване, но след това е освободена.


"Мислех, че ще умра там", разказва тя пред 9News Australia, след като е намерена, и добавя, че "е била на път да се откаже" и че се е чувствала така, сякаш "цялото ѝ тяло се е изключило".


Ип, която използвала отоплителния уред на колата си, за да се стопли през нощта, е била намерена на 37 мили (60 км) от най-близкия град, съобщиха от полицията на щата Виктория. Те добавиха, че здравословните проблеми, които не ѝ позволявали да се отдалечи твърде много от колата си, са били важен фактор за успешното ѝ спасяване.


"Тя е използвала много здрав разум, за да остане до колата си и да не се отклони в храсталаците, което е помогнало на полицията да я открие", заяви сержант Мартин Торпи от полицейския участък в Уодонга. Той добави, че спасената жена е била "изключително облекчена и благодарна", когато на мястото са пристигнали служителите на спешната помощ.


И след като по време на непланирания си престой в храсталака на Виктория Ип се е погрижила само за бутилка вино и малко бонбони, първата ѝ молба след спасяването ѝ изглежда уместна.


"Първото нещо, което ми хрумна, беше вода и цигара", казва тя пред 9News. "Слава Богу, полицайката имаше цигара."




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец