Свързани новини

01.04.2021 14:52

Здравето и образованието на децата са основата на една развита България: Анна Славова

Видян 1399 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основният ми приоритет в бъдещата ми работа като народен представител, когато бъда избрана, отново ще са децата. Това заяви Анна Славова – кандидат за нареден представител от „БСП за България“ в 25 МИР.

„Децата не заслужават подобно отношение от страна на държавата. Тяхното здраве и добро образование са основата на една развита в бъдеще България. Дължим им го“, заяви още Славова.

Тя сподели, че година и половина е работила непрестанно по темата детско здравеопазване и за изграждане на национална детска болница. „Всяка година, във всеки бюджет сме настоявали за повече пари за майчино и детско здраве. Това обаче не се случва в действителност, а само на хартия“, каза тя.

„Сегашната педиатрия не разполага с отделение по образна диагностика. Там няма нито скенер, нито ядрено-магнитен резонанс. Много деца биват пренасяни в студ и сняг до съседна болница, за да им бъде направено определено изследване. Това е недопустимо в 21-ви век“, категорична е социалистката.

Славова обясни, че през 2020 г. са отпуснати 100 млн. лева за изграждането на детска болница в сграда, чието строителство е започнало преди повече от 40 г. „Тези средства всъщност отиват за възстановяване на една рушаща се стара постройка. Отделно Министерството на здравеопазването кандидатства пред ЕС за още 100 млн. лева. В същото време, по разчети, една нова детска болница, която ще се изгради наново, би излязла два пъти по-малко“, счита кандидатът за народен представител.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния си ум

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния