Има и тежко ранена жена, а на мястото има засилено полицейско присъствие.

Свързани новини

16.08.2023 13:23

Застреляха Алексей Петров

Видян 2318 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Алексей Петров е бил намерен застрелян в столичния квартал Драгалевци. Той се е разхождал в района на неработещия лифт до Воденицата.

Ранена е и жена, която преди да изпадне в безсъзнание е дала описание на убиеца, според информация на бТВ. Тя се намира в Пирогов и ще бъде оперирана. По-рано се появиха съобщения, че е починала, които не се потвърдиха. На мястото има засилено полицейско присъствие.


"Мъж с ловни дрехи ни застреля", заяви простреляната с Петров жена, преди да загуби съзнание.


Именно тя е подала сигнала до 112, твърдят източници.


В същото време се появи информация, че случайни минувачи са чули писъци и изстрели и те са подали сигнал до Спешната помощ. Извършва се оглед. Алексей Петров бе подсъдим по делото Октопод, но бе оправдан.


Срещу Петров бяха извършени още два опита за покушение - през 2002 и 2015 г. При първия Петров е прострелян в гърдите и крака с автомат. Така и не стана ясно кой е атентаторът и каква причината за престъплението. Неофициално се говореше, че става въпрос за разчистване на сметки при преразпределението на охранителен и застрахователен бизнес.


През 2015 г. срещу него беше стреляно с два гранатомета. Като организатор на това покушение на 10 години затвор беше осъден украинецът Роман Ловгиненко. Според Прокуратурата в периода от пролетта на 2014 г. до 29 октомври 2015 г. в София, Ловгиненко подготвял покушението, заедно с още трима души. Украинецът бил подбудител и помагач на групата. Той обещал 200 000 евро на извършителите и помагача, които трябвало умишлено да умъртвят Петров.


Ловгиненко улеснил извършването на престъплението, като набавил парични средства и оръжията за извършването му– два броя гранатомети; дал съвети и разяснения; организирал следенето на Петров и набавил леките автомобили за неговото извършване.


През 1999 г. бившата барета е прострелян в крака след скандал с Кирил Киров - Японеца. Версията тогава беше, че пистолетът е гръмнал случайно.


Цялата кариера на Алексей Петров е свързана със службите за сигурност. Той е работил в Шесто управление на ДС, а по-късно- в Специализирания отряд за борба с тероризма.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей