Свързани новини

04.10.2018 11:48

Защо СЕМ мълчи за Господарите, Брадъра и Черешката, пари ли?

Видян 4459 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 4.6000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В страната на неограничените невъзможности Съветът за електронни медии се е наврял в миша дупка и мълчи по отчайващите казуси с медийни извращения от последните седмици с Господарите, Брадъра и Черешката, които ни прочуха телевизионно чак в Лондон. Иначе е много бърз да глобява с хиляди Слави Трифонов или СКАТ за някоя изпусната в ефир дума или уточняване на марка!


Вероятно завирането на главата в пясъка има за повод днешното поредно заседание по делото срещу генералния директор на БНТ Коко Каменаров, което може да изправи Съвета пред несъществувал досега казус.


Всъщност обаче причината е много по-сериозна. Известен факт е, че основната част от кариерата на председателя на СЕМ София Владимирова мина като момиче за всичко зад кадър в Сблъсък - предаването на Иван и Андрей, които пък са в отбора на Нико Тупарев, а той – случайно – е шапката на Черешката и Брадъра. Пак неговият отбор прави и шоуто на изборните кампании на ГЕРБ, а фирми около адвоката на групата печелят удивителни обществени поръчки – от крадения клип за европредседателството ни до милиони за джипиес за столичния градски транспорт. Общото е, че и кампаниите, и поръчките все са от нашия джоб – все едно дали от партийна субсидия или директно от хазната.


Върхът в кариерата на Владимирова се оказа нейното, за щастие, кратковременно пребиваване като пиар на външния министър в първия кабинет на Борисов – Румяна Желева. Ако не помните, тя е, която се провали с гръм и трясък на препитването за еврокомисар, та ни причини зверски резил в цяла Европа. Чия работа беше липсата на подготовка за въпроси и отговори, която предизвика излагацията – разбира се, на пиара й.


С тази квалификация и за тези творчески успехи София Владимирова беше наградена с място в СЕМ от квотата на ГЕРБ, а след грозно наддаване и оглави Съвета, където командва в стила на соцначалник от 70-те години.


Всичко това би било прекрасно, ако София си вършеше работата, коментират всички в медийния бизнес, където предстоят промени в собствеността и в двете най-големи групи – около бТВ и около Нова.


Но дори и онова какво върши остава загадка. Вместо да бъде най-откритият орган, както подобава на медийна администрация, протоколите на СЕМ излизат с над месец закъснение, при това редактирани – сиреч фалшифицирани, за да има пълна заблуда на противника – в тази роля са драгият зрител, драгият слушател и всички подопечни на органа средства за масова информация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните