Свързани новини

10.02.2011 17:20

Защо гръмнаха Галерия?

Видян 1737 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В своя нов брой сензационният вестник Супер 19’ лансира 6 версии за атентата срещу колегите от в. Галерия в центъра на София сутринта. Рано днес бомба избухна на първия етаж на една от най-красивите къщи в милионния град, в която се помещават редакцията на таблоида и известното издателство Милениум.


Първата версия на Супер 19’ е, че главната мишена на взрива е посещението на четиримата еврокомисари накуп в София.То е пряко свързано с доверието към правителството ни след скандала със СРС-тата и с приемането на България в Шенген. Помни се как преди пет години. Доктора бе застрелян точно в деня, когато на метри от покушението – в Кемпински хотел Зографски заседаваха важни евроклечки по примането ни в ЕС през 2007 г.
Записите на разговори на шефа на Агенция митници Ваньо Танов с вицепремиера Дянков, заместника му Горанов, както и лично с премиера Борисов направиха Галерия сензацията на януари. Това е втората версия на Супер 19’. Засегнати от тях са не само героите, но и доста фирми и бизнесмени – от Мишо Бирата до Билла. Прави впечатление, че ударът е точно 1 месец след публикуването на записите на 10 януари.
Трети вариант е последното журналистическо разследване на Галерия което бе публикувано миналата седмица, бе посветено на южните ни митници. В него бе изнесена информация за депутата от ГЕРБ Иван Петров, бивш полицай, който бе назован от журналистите като чадър на турската граница. Според колегите през него минавали всички потоци, включително и парични.
Галерия редовно показва семействата на хора от борческите групировки и дори в последния си брой пише за техните богатства и наследства. Законът на омерта задължава играчите да се саморазправят, но никога да не засягат семействата си – жените и децата. Хората от тези кръгове може да пренасят своето мислене и върху хората извън техните схеми и това е версия №4.
На пето място поставят изявление на Алексей Петров, с когото медиите упорито свързват Галерия, който в понеделник изрече много тежки думи в ефира на Дарик радио. Той заплаши, че му остава съвсем малко търпение и ще започне да говори неща, които ще променят коренно обстановката в държавата.Точно на 10.02 преди една година тръгна неговото дело Октопод.
Винаги, когато пострада журналист, немалко колеги веднага го обвиняват в търсене на пиар. Галерия обаче е вероятно най-коментираният вестник през последния месец, а останалите медии щат не щат го цитират, така че тази версия изглежда леко лишена от логика.
След ултиматумите вътрешният министър Цветанов да подаде оставка, изглежда логично като вариант 6 нагнетяване на обстановката точно по тази линия, за да бъде натиснат той.
“1997 г, взривиха мой близък точно в деня, когато Богомил Бонев правеше една от успешните си акции. Прекалено плоско е. Преди няколко дни, когато поискахме да покажат записа с Менда Стоянова, се оказа, че някой им откраднал джипа - най-ценните им флашки били в джипа.” В този ред на мисли Генералът отсече:” "Никой освен тези хора (в. Галерия) няма интерес от този взрив”. Той иронизира: “Радвам се, че поне са го направили професионално и не са убили невинни хора". И призова службите да действат: "Незабавно да се стегнат и да задържат конспираторите", заповяда им премиерът.
Всичко по темата – в Супер 19’ по сергиите в цялата страна



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв