Свързани новини

19.12.2013 11:30

Заразено месо засякоха в Пловдивско

Видян 1839 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

91 кг месо конфискува Агенцията по храните в Пловдив от пазарите в Кричим и Перущица, съобщи шефът на Областната агенция по безопасност на храните д-р Иван Шиков.


Месото, което не е само свинско, не отговаря на микробиологичните критерии за безопасност при взетите проби.На собствениците са издадени заповеди за административни нарушения и съставени актове. Месото е конфискувано и изпратено на екарисаж във Варна, съобщава "Марица".


От Дирекцията по храните в Пловдив се надяват да няма продадено от нерегламентираното месо и извършителите да са хванати навреме.


Ограничителната заповед на Агенцията по храните е във връзка със създалата се ситуация около шапа по овцете и козите, с цел спиране на движението на живи животни и пресичане на разпространението на вируса.


Заедно с тази заповед бе пусната и друга - за забрана на нерегламентирани продажби на месо по пазарите, каза д-р Шиков. Заповедта е в сила все още и ще продължи до второ нареждане. Инспекторите ще продължат проверките по пазарите за животни.


Продължават и проверките по големите магазини и вериги. Засега няма наложени актове, а само предписания. Инспекторите следят за произхода на хранителните продукти, както и за спазване на изискванията за съхранението им.


Дежурни инспектори в Българската агенцията по храните ще има и през почивните дни, денонощно. Графикът и телефоните им ще бъдат качени на сайта на Агенцията.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните