втората сръбска масова стрелба

Свързани новини

05.05.2023 10:03

Заподозреният за втората масова стрелба в Сърбия е арестуван, след като специалните части започнаха издирване през нощта

Видян 1364 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според говорител на сръбското министерство на вътрешните работи стрелецът, заподозрян в убийството на най-малко осем души в Сърбия в четвъртък, е бил арестуван след мащабно издирване, в което са участвали стотици служители на специалните сили.


Властите са идентифицирали заподозрения като 21-годишен мъж на име Урос Б.


По данни на вътрешното министерство на страната масовата стрелба е станала в 23:00 ч. в четвъртък вечерта - това е втората масова стрелба в страната само за два дни.


Нападателят е бил в автомобил с още двама души и е излязъл от него, преди да открие огън с автоматично оръжие в село Дубона, на около 60 км югоизточно от сръбската столица Белград, съобщават N1, филиал на CNN, и обществената телевизия RTS.

Заподозреният бе задържан след продължила часове мащабна операция по издирване му. В нея се включиха над 600 души – полицаи, специални части, жандармерия, затворени бяха магистрали и пътища, използвани бяха хеликоптер и дронове, а през нощта - и термокамери.


Урос Б. е бил арестуван в петък сутринта близо до централния град Крагуевац, разположен на около 60 км южно от община Младеновац, съобщава РТС.



Поредната масова стрелба в Сърбия стана по-малко от 48 часа след като в сряда 13-годишно момче 9 девет души - седем момичета, едно момче и охранител, и рани 7 в училище в Белград. В тяхна памет в Сърбия от днес е в тридневен национален траур.


Според местни медии сред убитите са полицай и неговата сестра.


В спешния център в Младеновац пристигат роднини на ранените, съобщи N1.


На кадрите се вижда как линейки преминават през контролно-пропускателни пунктове, обслужвани от въоръжени сили за сигурност, а полицейски коли блокират близките пътища. На магистралата между Дъбона и сръбската столица Белград полицейски коли са подредени край пътя, докато полицаите извършват обиск в ранни зори.


До тази седмица масовите стрелби в Сърбия бяха рядкост, въпреки че в страната има голям брой притежатели на оръжие. Сърбия е на първо място по притежание на оръжие в Европа и на пето място в света - наследство от дългогодишния конфликт през 90-те години.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.05.2023 16:34

    бил малко странен, тежък психопат с увреден мозък, гледащ по цял ден гнусни холивудски филми, такава е програмата, първо с ваксини с отрови, после заливане с убийства и жестокости от филмите на хазарския холивуд и накрая редукция на наивното население, люпещо семки и вЕрващо, че някой се грижи за здравето и живота му

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци