Състоянието на двама ученици и учителката, ранени във вчерашната стрелба в основно училище "Владислав Рибникар" в Белград

Свързани новини

04.05.2023 12:09

Един сръбски ученик остава в критично състояние, други двама и учителка са будни

Видян 706 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Състоянието на двама ученици и учителката, ранени във вчерашната стрелба в основно училище "Владислав Рибникар" в Белград, е много по-добро, те са стабилни и будни, а третият ученик, приет в Клиничния център, също е буден, но остава в критично състояние, съобщи директорът на Клиничния център на Сърбия Милика Ашанин за Танюг, цитиран от БТА.

В Клиничния център са приети четирима от ранените във вчерашната стрелба. Ученикът, който е в критично състояние, през целия ден вчера е бил опериран и още е рано да се дават прогнози, каза лекарят.

В другата болница на улица Тиршова е прието момиче в критично състояние, ранено в главата и с тежки наранявания на мозъка. Операцията, която й е била направена, е била много тежка. Тя е с опасност за живота и лекарите правят всичко възможно, за да я спасят, но общото й състояние е много тежко, съобщи изпълняващият длъжността директор на Детската критика в болницата Синиша Дучич.

В здравното заведение са приети още две момчета, простреляни в краката, чието състояние е стабилно и се очаква до няколко дни да бъдат освободени за домашно лечение.

Сред жертвите е и една ученичка от френска националност, предаде Танюг, като се позова на съобщение на френското външно министерство, в което се изразяват дълбоки съболезнования на семействата на загиналите деца и се пожелава бързо оздравяване на ранените.
 
Тринайсетгодишният Коста К. откри стрелба вчера в основно училище "Владислав Рибникар" в Белград срещу ученици и персонал, като уби девет души и рани седем. Той бе задържан, а мотивът за престъплението остава неизвестен.
В Сърбия над 1000 души се събраха снощи пред училището в центъра на Белград и почетоха паметта на убитите, като поднесоха цветя, запалиха свещи и оставиха плюшени играчки. Гражданите спонтанно се отправиха на шествие до министерството на образованието и скандираха "Оставка“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв