Свързани новини

08.07.2009 15:29

Започна срещата на Г-8

Видян 1265 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Годишната среща на върха на 8-те най-развити икономически страни започна в италианския град Акуила, който пострада силно от земетресение преди малко повече от 3 месеца. В нея също така участва и ротационният председател на Европейския съюз – Швеция, предава БГНЕС.


Срещата се откри с работна закуска. Първият ден ще премине в традиционния 8-членен формат, а през следващите дни към световните лидери ще се присъединят и специално поканени страни, включително петте най-бързо развиващи се държави – Бразилия, Мексико, Индия и ЮАР. Китайският президент Ху Цзинтао няма да вземе участие във форума.
Той излетя незабавно за родината си заради безредиците в Синцзян. Световните лидери ще обменят мнения относно начините за излизане от световната икономическа криза, регулирането на финансовите механизми и разблокиране на преговорите за свободна търговия от кръга Доха. Ще се състои също така работна сесия, посветена на климатичните проблеми, помощта за бедните страни и перспективите за развитие. След сесията ще има двустранни срещи, които ще завършат с обща вечеря. Темите, които ще се обсъдят на нея, са свързани с близкоизточния мирен процес, отношенията с Иран, реакцията на севернокорейските ядрени и ракетни изпитания, пиратството, заплахите от тероризъм и разпространението на ядрено оръжие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към