Темата на редовното заседание днес е „Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“.

Свързани новини

15.02.2022 14:42

Започна Консултативният съвет за национална сигурност

Видян 996 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започна Консултативният съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. Темата на редовното заседание днес е „Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“.


 


За съвета в сградата на Президентството пристигнаха председателят на Народното събрание Никола Минчев, премиерът Кирил Петков, председатели на парламентарните групи в 47-ото Народно събрание, министърът на отбраната Стефан Янев, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на външните работи Теодора Генчовска и други. В съвета по закон участват още шефовете на службите и секретарят на Съвета по сигурността към Министерския съвет.
 



В понеделник държавният глава заяви, че се надява да не се стигне до пълномащабни военни действия. От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова уточни, че очаква Консултативният съвет да излезе с гаранции за българската общност в Украйна и нейната сигурност.


На заседанието на Съвета се очаква да бъде обсъдено формирането на батальона, за който съобщи премиерът Кирил Петков, както и евентуални мерки от страна на държавата, за да се гарантира енергийната ни сигурност, в случай че Русия спре доставките на газ към Европа.


 


Според Радев гаранция за сигурността на страната ни е да не се неглижират проблемите на българската армия. През миналата седмица министърът на отбраната Стефан Янев призна, че струпването на руски войски по границата с Украйна заплашва и българската национална сигурност. Започна и съвместна охрана на българското въздушно пространство заедно с изтребители, изпратени от Испания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби