Свързани новини

24.04.2014 15:31

Започна енергийното обновяване на сгради в столицата

Видян 854 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започнаха строително-монтажните работи по първите две сгради, които ще бъдат обновени по проект Енергийно обновяване на българските домове, съобщиха от МРР.


На територията на град София ще бъдат санирани блок №10 на ул. Чарлз Дарвин № 3 в район Изгрев и блок 17 в район Илинден, ж.к. Захарна фабрика.


Дейностите включват топлинно изолиране на външните стени на сградите, а съществуващата дограма с лоши топлотехнически характеристики ще бъде подменена с нова с рамка от поливинилхлорид и стъклопакет с високо термично съпротивление.


Ще бъде направено топлинно изолиране на покрив, под и на тръбна мрежа за горещо водоснабдяване. Предвижда се и подмяна на сградна инсталация за горещо водоснабдяване.
Срокът за изпълнение и на двете сгради е 120 дни. До края на годината общо 60 сгради се предвижда да бъдат санирани по проекта, който се финансира
с общо 50 109 134,20 лв. чрез Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013 г. До приключването му в края на 2015 г. се предвижда да бъдат обновени общо 180 многофамилни жилищни сгради.
С решение от април 2013 г. собствениците на жилища във всяка одобрена за финансиране сграда ще получат безвъзмездно 75% от стойността на дейностите, необходими за енергийно обновяване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби