Песков цитира решението за замразяване на руските валутни резерви, които страната държи в западни финансови институции, и дискусиите за предоставяне на парите на Украйна като очевидно посегателство върху правото на собственост, което е крайъгълен камък на западната цивилизация

Свързани новини

17.05.2022 16:07

Западът води война срещу Русия: Кремъл

Видян 1635 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Западните сили, които се противопоставят на Русия в Украйна, могат да бъдат смятани за врагове, които водят война срещу държавата, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков във вторник. Той изтъкна, че икономическите санкции, въоръжаването на украинските националисти и предоставянето на информация за нападения срещу руските войски са равносилни на военни действия.




"Разбира се, ние все още използваме мекия термин "неприятелски държави", когато говорим за тях", каза Песков на образователен форум.


Но аз бих казал, че те са враждебни държави, защото това, което правят, е война".


 


Той цитира решението за замразяване на руските валутни резерви, които страната държи в западни финансови институции, и дискусиите за предоставяне на парите на Украйна като очевидно посегателство върху правото на собственост, което е крайъгълен камък на западната цивилизация. "Това бяха пари, които вие и аз притежаваме", каза Песков на аудиторията. "Откраднаха ни го, крадат ни го и сега. "




Противниците на Русия играят по-директна роля в опитите си да навредят на Русия в своята "хибридна война", каза служителят. "Не само американски, но и британски военни съветници казват на въоръжените украински националисти какво трябва да правят и им предоставят разузнавателна информация", обясни той.




Чужденците също така помагат на украинците да опетнят репутацията на Русия в условията на военни действия, добави Песков. "Те организират провокации, които понякога са толкова кръвожадни, че човешката съвест не може да си ги представи", настоява той.


 


Той обясни, че има предвид град Буча и твърденията на Киев, че руските войски са извършили военни престъпления, докато са го контролирали. Москва обвини Киев, че е изфабрикувал доказателствата. "Ясно е, че украинските "специалисти" няма да могат да се справят с този професионализъм. За тях работи цяла армия от PR компании, телевизионни екипи и съветници по информационна война", казва той.




Конфликтът не е дошъл изневиделица, отбелязва Песков, като посочва, че още през 2005 г. , когато Русия е създала англоезична новинарска емисия, предназначена да излъчва алтернативни гледни точки за западната аудитория, тя е срещнала съпротива. "Ако сравните RT с англосаксонската медийна империя, ще видите колко малка е тя. Но нейната ефективност нарасна благодарение на алтернативната гледна точка", казва той. На западните дисиденти "не се даваше трибуна" в западните медии, защото "ако излезеш извън рамките на тези медии и изразиш различно мнение, идва инквизицията, точно както през Средновековието", смята Песков.


 


 


Понякога изглежда, че самото съществуване на Русия е сериозен дразнител за Запада и той би направил всичко, за да не ни позволи да се развиваме по начина, по който искаме, и да живеем по начина, по който искаме.




Времето, което светът преживява сега, е "перфектна буря и момент на истината", каза той.




Събитието, на което присъства Песков, е организирано за учители и техните ученици. Речта на служителя беше озаглавена "Информационната война: игра без правила" и беше адресирана към по-младата аудитория.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв