Последици от масовата стрелба в училище в Белград

Свързани новини

27.06.2023 12:26

Западът подготвя "цветна революция" в Сърбия: Москва

Видян 2623 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според Валентина Матвиенко, председател на горната камара на руския парламент, западните държави изглежда подготвят почвата за "цветна революция" в Сърбия. Тя твърди, че общественият гняв се нагнетява след двете масови стрелби в страната.

"Това, което имаме днес, е класически пример за мрежово-центрична война, когато мрежовите структури под контрола на Запада използват някакъв горещ въпрос, за да дестабилизират ситуацията, надявайки се, че той ще послужи като спусък. След това те провокират масови демонстрации и разполагат с подготвена местна опозиция", каза тя в интервю за Sputnik Сърбия.

Матвиенко заяви, че същият подход е бил използван по време на въстанията от Арабската пролет, както и в Иран. В случая със Сърбия, добави тя, САЩ и техните съюзници се стремят да предизвикат обществен гняв заради двете масови стрелби, които се случиха в Белград и Младеновац.

На 3 май стрелбата в училище в Белград отне живота на десет души, след като един от учениците използва огнестрелното оръжие на баща си, за да нападне други деца и персонала. На следващия ден 20-годишен мъж се впусна в стрелба, като уби девет души на няколко места.


Руският депутат определи използването на тези трагедии за политически машинации като "краен, чудовищен цинизъм", който показва "докъде може да стигне Западът в желанието си да потисне Сърбия и да я накаже за това, че има независима политика". Всеки нормален човек би трябвало да се отврати от това, добави Матвиенко.

Руската сенаторка призова за задълбочено разследване на случая "Младеновац" за възможни манипулации на "психоубиеца" в социалните медии и тъмната мрежа. Западните специални служби "активно използват методите на невролингвистичното програмиране", твърди тя, като се позовава на метод, който претендира за фино влияние върху поведението на хората.

Матвиенко твърди, че държавите могат да устоят на превратаджийски действия под чуждо влияние, като посочи Сирия и Беларус като примери за успешна защита срещу западните опити за сваляне на правителството. Сърбия също ще успее да се противопостави, заяви тя, твърдейки, че неотдавнашният спомен за бомбардировките на НАТО през 1999 г. дава на сърбите устойчивост към "измамата".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.