Свързани новини

04.03.2013 16:05

Залъгват ни с нова цена на тока до 1 юли

Видян 1317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обещаното понижаване на цената на тока с 6-7 % от 5 март е смятано до 1 юли, стана ясно след общественото обсъждане в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. На срещата присъстваха хора от Националната електрическа компания, представители на трите ЕРП-та, потребителски, индустриални и синдикални организации, представител на омбудсмана на България и др.


“Реалното намаление на тока за обикновения потребител ще бъде между 5 и 7 лв., ако сметката му е била около 100 лв.”, твърди енергийният експерт Валентин Терзийски. Според него разликата зависи от потреблението на нощна и дневна тарифа. Той бе категоричен, че с настоящото намаление ще бъде създаден сериозен дисбаланс в енергийната система на страната. Промяната в цената стана възможна, след като парламентът прие поправки в Закона за енергетиката и промени регулаторния период - от веднъж годишно, както бе досега, до възможността комисията да променя цените след самосезиране. Междувременно стана ясно, че част от водно и топлоелектрическите ни централи работят на минимум, въпреки че произвеждат електроенергия на по-ниска цена. Причина за това е намаленото потребление вътре в страната и свитият износ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.