Свързани новини

01.11.2012 17:39

Закопчаха 4 финансови мулета

Видян 1492 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов термин сред криминално проявените се появи напоследък. Стана модерно и доходоносно да си муле, но финансово. Поредният пример е от сряда. 4-ма мъже, действали в схема за измами като финансови мулета, са задържани при операция за предотвратяване на престъпна дейност. Служителите на сектор Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт към ГДБОП, в координация с колегите им от териториалните звена в Бургас и Русе, пристъпили към акцията след няколкомесечна активна работа по случая.

В хода на разследването е изяснено, че криминално проявеният русенец С.С. на 39 години ръководи и координира мрежа от финансови мулета, изградена като стъпаловидна структура. По негови инструкции други двама – криминално проявените Т.Д. на 23 години от Русе и и 26-годишният С.С. от Варна, набирали български граждани, чиято задача била да открият на свое име сметки в различни банки. От тях се изисквало да предоставят на участниците в схемата информация за банковите сметки и издадените към тях дебитни карти, както и паролите за достъп до пасивно интернет-банкиране. За финансови мулета били набирани предимно хора, които са известни с криминални прояви, ниско образовани, в тежко финансово положение или дори с психични отклонения. 

Под ръководството на русенеца по новооткритите банкови сметки били превеждани незаконно пари от чужбина, най-често от Италия, Германия и Холандия. Незаконните преводи от чужбина към физически лица били в размер на от 2000 до 10000 евро, докато превежданите към сметки на юридически лица суми в някои случаи надвишавали 50 000 евро на единичен превод. 




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите