Министерството се въздържа да посочи точна диагноза, като посочва само, че симптомите са характерни за много заболявания. Сред тези с подобен характер са обикновената настинка и грипът, както и гастроентеритът, отбелязва то.

Свързани новини

18.07.2023 17:34

"Загадъчно заболяване" налага проверки на полети от Египет

Видян 1235 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия въведе по-строги здравни проверки за пътниците, пристигащи от Египет, съобщи руският орган за здравен контрол Роспотребнадзор. През уикенда в традиционно популярната за руснаците туристическа дестинация бе регистриран взрив на все още неустановено заболяване.

Около 250 случая на заболяването са регистрирани в губернаторство Кена, Горен Египет, съобщиха от Министерството на здравеопазването и населението на страната. Всички пациенти са страдали от леки до умерени симптоми, като при нито един от тях не се е наложила хоспитализация.

Инфекцията очевидно не е имала единен модел, като се твърди, че повечето от засегнатите са имали треска, болки в ставите и умора, като състоянието е продължило от три до пет дни.


Министерството се въздържа да посочи точна диагноза, като посочва само, че симптомите са характерни за много заболявания. Сред тези с подобен характер са обикновената настинка и грипът, както и гастроентеритът, отбелязва то.

Русия работи с египетските власти за оценка на ситуацията, се казва в изявление на Роспотребнадзор. То предположи, че заболяването може да е треска денга - тропическо вирусно заболяване, пренасяно от комари. Въпреки че денга обикновено причинява само леко заболяване, понякога се развива в по-тежка хеморагична треска и дори шок.

Руските туристи бяха призовани да вземат допълнителни предпазни мерки при посещението си в Египет. Въпреки това надзорният орган се въздържа да посъветва пътниците да не посещават страната изобщо.

"За да се предотвратят инфекциозни и паразитни заболявания, пренасяни от насекоми, е необходимо да се вземат предпазни мерки - да се носят дрехи, които покриват максимално кожата, да се използват репеленти и инсектициди и да се затварят вратите и прозорците, докато сте на закрито", заяви Роспотребнадзор.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби