Свързани новини

07.08.2021 11:08

За 9 седмици изринахме ужасно много: К. Петков

Видян 7659 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният министър на икономиката Кирил Петков се опита да спре пробойните, през които изтичаха милиони в неизвестни ръце. След девет седмици на поста, той ще завещае на следващия министър преструктурирането на ДКК, ББР – която ще се фокусира вече върху подкрепата за малкия и среден бизнес, довършването на Иновационния хъб, пише Mediapool.


Според проучванията вие сте най-харесваният министър в служебния кабинет, заради усилията да промените модела на управление. Доколко успяхте и какви са гаранциите, че тази линия ще продължи и вашият наследник?


Най-голямото ми постижение е, че показахме, че България може да има различен тип управление. Управление, в което единственият приоритет е да се правят правилните стратегии, средствата на хората да се използват по най-добрия начин, да има максимална прозрачност.


Например смяната на борда на Българската банка за развитие (ББР), вече е факт. Това не се вижда в Търговския регистър. Имената на двамата от предишния борд стоят, но реално те отдавна не участват във взимането на решенията и не получават заплати. Те стоят все още там, защото трябва да се изчака да приключат съдебните дела.


Аз имах възможността тихомълком да направя някакъв тип уговорка те да си тръгнат, да ги сменя с някой друг и да не казвам какво се е случило в банката. Но за мен това не е решение. Да, ние вдигнахме много шум около смяната, много се говореше за ББР, но сега на базата на цялата информация, която изтече, много трудно някой би върнал процеса обратно, такъв какъвто беше преди, независимо какви са моралните, житейски и всякакви убеждения на следващия министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 08.08.2021 11:40

    д-р М. Идън, бивш зам на пфайзер, предупреждава жените в детеродна възраст да не се ваксират, защото експерименталните агенти отиват в яйчниците и предизвикват автоимунно увреждане на плацентата. в Former Pfizer VP Warns Childbearing-age Women: ‘Do not Accept These Vaccines’ Dr. Michael Yeadon discussed recent findings indicating that experimental COVID-19 vaccines concentrate in a woman’s ovaries and induce an ‘autoimmune attack’ on the placenta.

  • 004 Anonimen 08.08.2021 11:21

    Оправете си пунктоацията! Това не е оригиналност, а неграмотност! Такива правила като вашите няма в българската граматика! Само буди недоверие. Напоследък има и много изнасилени злобни измишльотини в стил п...к.

  • 003 Anonimen 07.08.2021 23:22

    001, ама ти Афера ли четеш бе "сладур" ? Все едно да вярваш на Тиквата, а може и да вярваш, щом четеш издания на идиоти ? Ти си от ония овце които най-лесно се манипулират, породата им е "тъпоглава овца" !

  • 002 Anonimen 07.08.2021 18:01

    браво на това момче,дано да продължат с това правителство и да помръдне България,да не позволим да се върнат отново крадците с ББ-тях да ги съдят и в затвора.....,но и да върнат ограбеното,конфискация до девета дупка......и рязане на пръсти.....

  • 001 Хайдукът Софиянски 07.08.2021 13:20

    Кирил Петков е в ръководството на "Дай, България" На снимките: скрийншот от 2017 г. по повод на непрекъснатите натъртвания на Кирил Петков, че е„независим“: https://afera.bg/wp-content/uploads/2021/08/DA222-1.jpg https://afera.bg/wp-content/uploads/2021/08/DA233.jpg

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв