Полетът е осъществен на 24 ноември 2021 г. Джейкъб е излетял от градското летище Ломпок, в окръг Санта Барбара, но никога не е възнамерявал да приземи самолета, признава той в споразумението за признаване на вина. Вместо това "планирал да катапултира от самолета си по време на полета и да заснеме как пада с парашут на земята и как самолетът му се спуска и се разбива", се посочва в съобщението.

Свързани новини

12.05.2023 17:21

YouTuber се признава за виновен, след като умишлено разбил самолета си заради гледания онлайн

Видян 529 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

29-годишен YouTuber ще се признае за виновен по федерално обвинение, след като е унищожил останките на самолет, с който умишлено се е разбил, за да получи гледания, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Тревор Даниел Джейкъб признал пред властите, че е планирал да разбие самолета си във видеоклип, който направил, за да популяризира страницата си. По-късно той събрал останките на самолета и се отървал от тях, за да попречи на федералните следователи да изследват мястото на катастрофата, се казва в съобщение на прокуратурата на САЩ за Централния окръг на Калифорния.

Джейкъб, пилот и парашутист, се съгласи да се признае за виновен по един пункт от обвинението за унищожаване и укриване с цел възпрепятстване на федерално разследване, се казва в съобщението. CNN потърси адвоката на Джейкъб за коментар.

Полетът е осъществен на 24 ноември 2021 г. Джейкъб е излетял от градското летище Ломпок, в окръг Санта Барбара, но никога не е възнамерявал да приземи самолета, признава той в споразумението за признаване на вина. Вместо това "планирал да катапултира от самолета си по време на полета и да заснеме как пада с парашут на земята и как самолетът му се спуска и се разбива", се посочва в съобщението.

Джейкъб е поставил няколко камери в различни части на самолета и е взел със себе си парашут, видеокамера и селфи стик, се казва в съобщението.

"Приблизително 35 минути след излитането, докато летял над националната гора Лос Падрес близо до Санта Мария, Джейкъб катапултирал от самолета и заснел как се спуска с парашут към земята", се добавя в него.


След като се спуснал с парашут на земята и записал катастрофата, той се отправил към останките от самолета и взел със себе си видеозаписа на катастрофата, се казва в съобщението.

Два дни по-късно ютубърът съобщил за катастрофата на Националния съвет за безопасност на транспорта и се съгласил да сподели мястото на катастрофата. Но вместо това той излъгал властите, че не знае къде е мястото на катастрофата, и приблизително две седмици по-късно отлетял до мястото с приятел, натоварил останките и по-късно ги унищожил, се казва в съобщението, което цитира споразумението за признаване на вина.

Приблизително месец след катастрофата той качва в YouTube видеоклип, наречен "Разбих си самолета", в който се вижда катастрофата и как Джейкъб скача с парашут от самолета.

Някои зрители се отнесоха с подозрение към каскадата, като в редица коментари се посочваше, че Джейкъб вече е бил с парашут, не е направил опит да придвижи самолета до безопасна зона за кацане и е взел със себе си камерата и селфи стика, когато е напускал самолета.

"Джейкъб признава в споразумението си за признаване на вина, че е възнамерявал да спечели пари чрез видеото", се казва още в съобщението.

Той също така признава, че е излъгал федералните следователи, след като е представил доклад за инцидента със самолета и е твърдял невярно, че самолетът е загубил напълно мощност около половин час след излитането, се казва в съобщението.

"Джейкъб също така е излъгал инспектор по авиационна безопасност (от Федералната авиационна администрация), когато е заявил, че двигателят на самолета е отказал и тъй като не е могъл да определи никакви възможности за безопасно кацане, е скочил с парашут от самолета", се казва още в съобщението.

Според съобщението Федералната авиационна администрация е отнела лиценза за пилотиране на Джейкъб миналата година.

Очаква се Джейкъб да се яви в съда през следващите седмици.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл