арх. Явор Панев

Свързани новини

08.11.2023 13:59

Вземат ни жилище за 10 г. и настаняват многообразни, ние плащаме: Бъдещият зам.-кмет на София пред официоза Дневник

Видян 89440 пъти | Коментари 5
Гласували 7 рейтинг: 3.7143
много слаба слаба добра много добра страхотна

Анонсираният като важна част от екипа на новия кмет Васил Терзиев арх. Явор Панев, който вероятно е бъдещият заместник-кмет по строителството или главен архитект на града – един от обявените за готови от самия Терзиев, обяви пред ППДБ - официоза Дневник, революционна антиконституционна, освен антиевропейска идея за отмяна на частната собственост, която смята да реализира. Тя е противна не просто на частната собственост, но дори прескача онова, което имахме в България при соца.


Чудно е да се говори това в навечерието на 10 ноември 1989 г., когато отхвърлихме онзи строй. Или „най-добре е танковете да дойдат”, както казваше първият ни партиен и държавен ръководител от онази дата Петър Младенов – роднина на новия кмет.



Темата, въведена след като Панев обяснява как спешно ще прилага опита си от Барселона, е за многото празни апартаменти в София:


“Явор Панев: Този проблем в Барселона се решава с интересна политика. Там, ако се констатира, че две години едно жилище не е обитаемо, то може да бъде прехвърлено с договор за 10 години към жилищния фонд на общината и тя да разполага с него.”


„Буквално иска да национализира празни имоти и да ги преразпределя към "представители от различни социални слоеве". Видите ли така се постигало "многообразие в общността". През комунизъм към дайвърсити, гайс.

Цялото интервю е покъртително. Комунизъм от-до, пълно с неща, които очакваш да ги чуеш от човек на Ваня Григорова може би, но не и на Терзиев.

В един момент даже на интервюиращия от Дневник май му идва в повече и пита "Не звучи ли прекалено", но Панев продължава да си ръси глупостите.

Май вече дойде време за първия тест на управленските способности на Васил Терзиев. Колко добре може да управлява качеството на кадрите в екипа си?”, коментира икономистът – либертарианец Георги Вулджев.


Сталинистката идея за „експроприиране от експроприаторите” първо не е така изпълнена, както ни се представя в Барселона, където открай време са ултралеви, но не и безумни.


Второ, при вдигането над 50% на данък сгради и такса смет през 2024 г., което тихомълком пробута финансовият министър Василев в деня СЛЕД изборите, а преди тях се кълнеше, че ППДБ няма да вдига данъци и такси, не става ясно кой ще плаща налозите на отнетия от общината апартамент?
Ако е общината – съгласни ли са данъкоплатците да поемат този масраф? Или кметът – мултимилионер и екипът му ще поемат разхода?


Ако данъкът ще се плаща от прокудения собственик – разчитат ли наистина да събират налози от новия екип на Общината, тъй като законът преследва само дали са декларирани, а не плащането им?


Ако общината прогони собствениците, как ще им гарантира, че ще се плащат сметките в имота и няма да се наложи те да покриват и тях, понеже няма да има кой да задължи „многообразните представители на различни слоеве” да си плащат за парно, ток, вода, които ще поскъпват в пъти от юли догодина и напред?


Ако наложените ползватели не плащат, а отговорността за сметките остане на собственика, Общината ли ще покрива или лично новият кмет и екипът му неплатените от „многообразните” дългове? На фона на борчовете на Топлофикация от над 1,8 млрд.лв. и безрадостната перспектива да не й се плащат десетки хиляди нови сметки, въпросът е важен и за града, но и за държавата?
Кой ще гони наложените ползватели от жилищата след изтичане на срока за настаняването им, след като е известно, че и сега е практически невъзможно да бъдат отстранени окупирали имоти и неплащащи символичните общински наеми злосторници – случаите са хиляди?


Кой ще покрива разходите за ремонт – вече 1500-2000 лв. на кв.м., т.е. 100 000 лв. за 2-стаен апартамент, след напускането на наложените ползватели – Общината или новият кмет и екипът му?


Кой изобщо ще следи за целия процес живеем ли или не в жилищата си, кой и как ще ги ползва вместо нас и т.н.? Нова армия чиновници, назначена за сметка на всички нас – данъкоплатците ли?


Така ли си представя обявената при първата му публична изява след изборите „дигитализация на всичко” в общината новият кмет?


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 13.11.2023 15:04

    Когато Явор Панев спечели да си купи две жилища, може едното да го предостави на общината, а ако не е кадърен да заработи и да си купи поне едно жилище, да си вдига парцалите и да си ходи в Барселона. Ако беше качествен специалист още да е в Барселона, ама не е, там го нещат

  • 004 Anonimen 09.11.2023 13:59

    от Труд постоянно апелират за поставяне на отровите, наречени ваксини, близка се излъга и си сложи след 4 ковидарки и една за грип, сега пищи от болки по цялото тяло. Абе нямате ли малко съвест, защо пращате хората на гибел? Различните партиди псевдоваксини дават различни усложнения и една част са и смъртоносни, това се прави нарочно, за да не схванат баламите за какъв геноцид иде реч, лошото е, че лекари не се ваксинират, но горещо ги препоръчват на горките хорица, за да са полит коректни и хинков да ги похвали

  • 003 Anonimen 09.11.2023 08:46

    това са червените кхмери с адресна регистрация в сащ и канада, утре ще почнат да крадат деца за педофилите от блек рок, хванаха младите с разни примамки да им гласуват

  • 002 Anonimen 09.11.2023 07:24

    време е за други мерки

  • 001 Anonimen 09.11.2023 00:43

    радостинке, ти постоянно плюеш по Нинова, за да печелят глобалистите наркомани джендъри и педофили, сега какво очакваш, като почнат да пращат на фронта български мъже, а вероятно и жени за пушечно месо, тогава ли ще ти дойде някакъв акъл в кухата главица, бандата мисирки грантаджийки още хвали отровите, наричани ваксини, една част даже тича да се боде, глупостта и празноглавието за жалост доминират

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -