На фона на непопълнената 15-членна квота на България, вече двама са вече напусналите по лични причини магистрати. Според публикации текучество има и сред съдебните служители.

Свързани новини

22.02.2023 11:00

ВСС да изслуша ръководството на бг офиса на Европрокуратурата заради подалите оставка магистрати: Зарков

Видян 781 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като втори европейски делегиран прокурор подаде оставка министърът на правосъдието Крум Зарков предложи на Висшия съдебен съвет да бъде изслушано ръководството на българския офис на Европейската прокуратура, предаде БНР. Това са българският европейски прокурор Теодора Георгиева и заместникът ѝ - делегираният европрокурор Димитър Беличев.

На фона на непопълнената 15-членна квота на България, вече двама са вече напусналите по лични причини магистрати. Според публикации текучество има и сред съдебните служители.

По този повод Крум Зарков призна:

"Това текучество ме притеснява. Много надежди са свързани с Европейската прокуратура, особено тук, в България. Знаете, служебното правителство положи огромни усилия тя да бъде обезпечена. Около сградата, около деловодството, това, което беше в правомощията на Министерски съвет, беше направено, а именно сградата беше предадена на Висшия съдебен съвет целево за нуждите на Европейската прокуратура в България. Оттам нататък доколкото съм запознат, процедурата се движи, прави се паспортизация на сградата. Ще са необходими обществени поръчки, но ми се иска всичко да става малко по-бързо".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.02.2023 11:08

    Какъв Шенген, каква Еврозона?! Я по-добре се взимайте в ръце да спасявате изчезващия български народ, след това се нахъсвайте за всичко останало, иначе нямате място във властта

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец