Президентът посети завода на металургичната компания за цветни метали „КЦМ 2000“ в Пловдив.

Свързани новини

17.02.2022 10:30

Времето за анализи изтече, чакаме резултатите: Радев

Видян 945 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Правителството трябва да прави така, че да не допуска политиката и геополитиката да убива българската икономика. Нужни са надеждни, устойчиви мерки и решения, а не само добри намерения. Времето за анализи изтече, чакаме резултатите". Това заяви президентът Румен Радев завода на металургичната компания за цветни метали „КЦМ 2000“ в Пловдив.


 


Според него не може в условията на остра енергийна криза да бъдат изоставени енергоинтензивните предприятия, които са гръбнакът на нашата икономика, без адекватни мерки и предсказуемост в ценовата политика. 


 


"Следим какво прави правителството така че да поевтинее тока и газа и да има адекватни компенсаторни механизми за бизнеса. Има нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са резултатите?


 


Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е ценен, увеличава се риска от фалита и загуба на пазари", посочи държавният глава. По думите му се са неотложни законови промени. Трябва да имаме реална ликвидност и реални ангажименти.


 


Той определи „КЦМ 2000“ като пример за приватизация и технологичен лидер. За него такива структуроопределящи предприятия трябва да бъдат подкрепени. 


 


Относно изграждането на нови мощности в АЕЦ "Белене" той смята, че България има бъдеще като ядрена държава и трябва да се вземе решение. "Десетилетия напред да имаме инвестиции в базови мощности, не можем да си позволим лукса да се откажем от големия инвестиционен потенциал", коментира Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби