Свързани новини

07.09.2010 16:48

Вой срещу скока на ДДС за туризма

Видян 1555 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Увеличение на ДДС за хотелските услуги от 7 на 14%, каквито са плановете на финансовото министерство, е немислимо. Тези планове категорично се отхвърлят от асоциацията на туристическите агенции.


Председателят й Донка Соколова посочва, че договорите за почивки за следващата година вече са сключени по разчет по сега действащите данъци. По нейните думи евентуално увеличение ще бъде пагубно за българския туристически бизнес, като се има предвид, че българските хотелиери са едни от най-задлъжнелите в ЕС.


"За мен това в момента е немислимо. За нас случаят е приключил. Ние преди две -три седмици, уредихме всичко договори за 2011 г. Какво да правим от тук нататък?", пита Соколова, цитирана от БНР.


Според нея в Европа няма по-кредитно задлъжнели хотели от нашите. Едно увеличение на данъците ще съсипе туризма и хотелиерите няма да могат да издържат.


„Планираните по-високи данъци за следващата година засягат само акцизите и ДДС за туристическите услуги и те са свързани в отговор на изисквания на Брюксел“, обяви заместник-министърът на финансите Владислав Горанов. През 2009 г. ставката е трябвало вече да бъде 14%. Сега Брюксел ни упреква, че нашият закон не отговоря на европейското право и са възможни наказателни процедури, обясни той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката