Старши летец Джесика Мийд, личен треньор в 407-ия ескадрон за поддръжка на експедиционните сили, измерва телесните мазнини с помощта на калипер. (Снимка на сержант Франческа Поп от ВВС на САЩ)

Свързани новини

08.04.2023 07:04

Военновъздушните сили на САЩ допускат новобранци със затлъстяване

Видян 2086 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военновъздушните сили на САЩ са решили да облекчат проблемите си с набирането на войници, като позволят на по-пълните американци да се присъединят към военния отрасъл, с което потенциално милиони затлъстели млади хора ще могат да се запишат.

Съгласно новите насоки на мъжете новобранци ще бъде разрешено да имат до 26 % телесни мазнини, докато за жените ограничението е 36 % телесни мазнини, съобщи  Military.com, като се позова на говорителката на Службата за набиране на военновъздушни сили на САЩ Лесли Браун. Предишните ограничения бяха 20 % за мъжете и 28 % за жените.

"Не мога да подчертая достатъчно, че не намаляваме стандартите си", каза Браун. По-скоро ВВС "привеждат" правилата си в съответствие с директива на Пентагона, издадена миналата година. В този стратегически документ се изисква всички военнослужещи да поддържат определено ниво на физическа подготовка и телесен състав, за да могат успешно да изпълняват всички свои задължения.

Американският съвет по физическите упражнения класифицира мъжете с процент на телесните мазнини 25 и повече като затлъстели. При жените категорията на затлъстелите започва от 32%. Допускането на новобранци със затлъстяване ще отвори вратите на Военновъздушните сили за огромен брой потенциални новобранци. По данни на Центъра за контрол на заболяванията в САЩ около 39,8 % от американците на възраст от 20 до 39 години са със затлъстяване.


Американската армия и военноморските сили се опитват да се справят с трудностите при набирането на войници, като предлагат подготвителни курсове за физическа подготовка - в случая на армията те се наричат предварителен тренировъчен лагер - за да дадат шанс на кандидатите, които надвишават ограниченията за телесни мазнини, да влязат в достатъчно добра форма, за да се запишат.

Военновъздушните сили са изчислили, че ще могат да набират допълнително от 50 до 100 нови кандидати всеки месец съгласно преразгледаните ограничения за телесните мазнини. По-късно новоприетите ще трябва да преминат стандартни тестове за физическа годност, включително изискване за съотношението между талията и височината, за да останат във ВВС.

Според данни на Пентагона от 2017 г. близо 71 % от 34-те милиона американци от поколението Z - родените след 1997 г. - не отговарят на изискванията за военна служба, най-често поради затлъстяване. Други често срещани дисквалифициращи фактори са медицински състояния, криминални досиета, употреба на наркотици и липса на диплома за средно образование.

Военновъздушните сили са изчислили, че няма да успеят да постигнат целта си за набиране на военнослужещи за тази година с около 10 %, дори след като са предприели различни мерки за привличане на повече наборници. Например облекчи правилата, за да позволи на новобранците да имат татуировки на врата и ръцете, и стартира програма, която дава шанс на тези, които са дали положителен тест за THC, да го повторят. Бонусите за набиране на новобранци включват до 65 000 долара за изплащане на студентски заеми.


 На снимката: Старши летец Джесика Мийд, личен треньор в 407-ия ескадрон за поддръжка на експедиционните сили, измерва телесните мазнини с помощта на калипер. (Снимка на сержант Франческа Поп от ВВС на САЩ)


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 08.04.2023 22:23

    ми щото задължително ваксинираните и военни , и цивилни летци започнаха да припадат и измират - кардиак арест и то по време на полет,има доста катастрофи с военни самолети по тази причина и измислили кондика, за да си попълнят редиците

  • 002 Anonimen 08.04.2023 12:39

    А,то има и мъже,ли.

  • 001 Cezar 05.04.2023 12:00

    Така де още Ханубал е ползвал слонове, що и юес да не ползва

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева