Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Адриан Антонов, който помете млада двойка на пешеходна пътека на столичния бул. "Сливница".

Свързани новини

23.04.2024 12:34

Внесоха обвинителния акт срещу шофьора, помел млада двойка на булевард в София

Видян 505 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Адриан Антонов, който помете млада двойка на пешеходна пътека на столичния бул. "Сливница".

Обвинението е за причинена смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 2, алт. 2 и пр. 5, б. „б“, алт. 1, вр. ал. 1, вр. ал. 4, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Според обвинителния акт на 08.05.2023 г., около 00:17 ч., в гр. София, при управление на лек автомобил по бул. „Сливница“ с посока на движение от ул. „Мелник“ към бул. „Константин Величков“ и в района на кръстовището с ул. „Русе“, Антонов е нарушил правилата на движение по пътищата, като движейки се със скорост 106 км/ч (при разрешена максимална скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария М. и Явор С., и реализирал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци.

Деянието е извършено на пешеходна пътека и от него е настъпила смърт на повече от едно лице.

Разследването е извършено от Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ – СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Обвинението се доказва от събраните в хода на разследването свидетелски показания, оглед на местопроизшествие, веществени доказателства, 11 броя експертизи, други писмени доказателствени средства и справки.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог