Свързани новини

04.02.2021 11:34

Влизането в Швеция - само с отрицателен PCR тест

Видян 957 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Швеция въвежда изискване за представяне на отрицателен резултат от PCR тест, направен до 48 ч. преди влизане в страната, считано от 6 февруари 2021 г. Новите правила ще се прилагат за всички чужди граждани на възраст над 18 г. в срок до 31 март 2021 г., съобщават от Външното министерство.


Изключения се предвиждат за хора на възраст под 18 години, за граждани със статут на постоянно пребиваване в Швеция, за заетите в транспортния сектор, елитни спортни състезатели  и за сезонни работници.


Страната въвежда и временна забрана за влизане на всички пътници, пристигащи от Дания и Норвегия, включително и за транзитно преминаващи, която е в сила до 14 февруари 2021 г.  Забраната за влизане от Дания и Норвегия не се отнася за чуждестранните граждани, които живеят и работят в Швеция, за работниците и служителите в транспортния сектор, както и гражданите, които могат да докажат неотложна основателна семейна причина за посещението си в Швеция.


До 14 февруари 2021 г. шведските власти въвеждат и изискване за гражданите, които влизат в Швеция от Великобритания - те трябва да представят негативен PCR тест за COVID-19, извършен в рамките на 72 часа преди пристигането в сертифицирана лаборатория.


При нужда от съдействие българските граждани в Кралство Швеция могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Стокхолм на следните телефонни номера: +46 8 20 25 27, +46 8 723 09 38, +46 8 20 67 13, както и на дежурен телефон в извънработно време: +46 707 797 155. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: bg.embassy_consular@telia.com.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -