Свързани новини

08.10.2019 13:47

Вицепремиерът Николова: Цифровизацията намалява корупцията

Видян 979 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва в министерската сесия, посветена на добрите правителствени практики в сферата на електронните публични услуги и успешните дигитални трансформации. Събитието е в рамките на  23-ия световен конгрес по информационни технологии, който се провежда в Ереван, Армения.


В своето изказване вицепремиерът отбеляза, че динамичното развитие на информационните технологии налага постоянна актуализация както на целите, така и на средствата за постигане на пълноценно и ефективно електронно управление. „Държавното управление не може да изостава от общите тенденции и необратими процеси на европейско и световно ниво, и трябва своевременно да се адаптира към новата цифрова среда“, заяви вицепремиерът Марияна Николова. Тя изтъкна, че в процеса на стратегическо планиране в публичния сектор, също като в бизнеса, се налага постоянно анализиране на технологичното развитие.


„Цифровизацията на процесите и услугите води до драстично намаляване на нивото на корупция, осигурява прозрачност и проследимост“, подчерта вицепремиерът Николова и добави, че Европейският съюз със своята стратегия за Цифровия единен пазар има за цел да премахне пречките и да предложи повече възможности за трансгранична стопанска дейност.


„България, като страна членка на Европейския съюз, следва общия подход за хармонизация на европейското законодателство, стандарти и сертификационни схеми в сферата на дигитализацията“, изтъкна българският заместник министър-председател. В сесията взеха участие министри от Армения, Естония, Бангладеш, Мексико, Малайзия и Република Корея.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към