Свързани новини

14.01.2020 14:34

Висока скорост причинила катастрофата в Хитрино, сочи нова експертиза

Видян 2158 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Допълнителна специализирана комплексна съдебно- техническа експертиза, изготвена от вещите лица Коста Костов и проф. Мая Йорданова, бе представена по делото за железопътното произшествие в Хитрино. То продължава в Шуменския окръжен съд. Обвиняеми са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. Те управлявали дерайлиралата в ранната сутрин на 10 декември 2016 г. в района на гара "Хитрино" влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан, предаде БТА.

При представяне на експертизата, в съдебната зала Йорданова каза, че причина за железопътното произшествие е високата скорост, с която се е движела влаковата композиция. При стрелка с номер едно на железния път тя е преминала с 81 км/час, а при стрелка с номер пет - със 78 км/час, като максималната допустима скорост в гаровите коловози е 40 км/час.

Адвокатите на подсъдимите казаха, че приемат експертизата само в писмения й вид, тъй като имало различия при представянето й в съдебната зала. Те поискаха почивка, за да се запознаят с протокола от предходното съдебно заседание от 10 януари, към което се присъедини и прокурор Маргарита Георгиева. Заседанието бе отложено за 14.00 часа.

„Съдържащото се в писмения вид на експертизата беше нещо различно от изложено от вещото лице Йорданова в с съдебната зала. В писмения вид пише, че предвид състоянието на железния път не може да се определи безопасната скорост, а тук на въпрос на частното обвинение даже каза коя е безопасната скорост", каза Димитър Стефанов - адвокат на един от подсъдимите машинисти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден подчертава важността на завършването

Днешният ден подчертава важността на завършването,