16.06.2022 15:06

Великобритания наложи санкции на руския патриарх Кирил

Видян 1706 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великобритания внесе руския патриарх Кирил в санкционния си списък в четвъртък заради неговата „подкрепа и похвали“ за президента Владимир Путин и нашествието на руската армия в Украйна, съобщава AFP.



Съобщението на външното министерство дойде две седмици, след като страните от ЕС извадиха влиятелния 75-годишен духовник от най-новия си списък със санкции, след противопоставяне на Унгария.




Новият списък на Обединеното кралство включва и Мария Лвова-Белова, руският комисар по правата на детето, заради твърдението, че е отговорна за принудителното осиновяване в Русия на около 2000 украински деца.




„Днес ние наказваме спомагателите и извършителите на войната на Путин, които донесоха неописуеми страдания на Украйна, включително принудителното преместване и осиновяване на деца“, заяву британският външен министър Лиз Тръс.



„Няма да се уморим да защитаваме свободата и демокрацията и да поддържаме натиска върху Путин, докато Украйна не успее“, каза още тя в изявление.



Новите санкции включват блокиране на евентуални авоари на санкционираните лица във Великобритания и забрана за влизане на британска територия. На прицел на санкциите са руски военни, обвинени, че са  убивали, изнасилвали и измъчвали цивилни в Буча. На прицел на санкциите е и руският транспортен сектор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да