Партията на Костадин Костадинов редовно дава рамо на Доброто в пленарната зала и извън нея, показват гласуванията в 49-ото НС. Това се случва когато ГЕРБ/СДС отказват подкрепа за предложенията, които прави ПП/ДБ, а те все пак минават благодарение на гласовете на Възраждане. Подобна картина се наблюдава както в НС, така и в парламентарните комисии.

Свързани новини

15.06.2023 18:12

Възраждане замества с вот ГЕРБ в коалицията, щом се наложи

Видян 5101 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партията на Костадин Костадинов редовно дава рамо на Доброто в комисиите и в пленарната зала, показват гласуванията в 49-ото НС. Това се случва когато ГЕРБ/СДС гласуват срещу предложенията, които прави ПП/ДБ. Те все пак минават благодарение на гласовете на Възраждане. Тази тройна комбинация според депутати е нарочна игра, която показва истинските лица на партиите.


Трите формации гласуват и заедно, като коалиция, което видимо пролича през последните няколко дни по всички теми. Ако комисиите работят на закрито, то в пленарната зала резултатите са видни на таблото. Така в сряда ГЕРБ/СДС и Възраждане заедно подкрепиха създаването на временна комисия, която да размотава въпроса за отнемането на имунитети на Бойко Борисов, Кирил Петков, Даниел Александров и Димитър Аврамов. Малко преди това те гласуваха  заедно „против” предложението на БСП (и няколко „въздържали се”) за излъчване на дебатите по БНР и БНТ, въпреки заявките за „прозрачност”.


Същото мнозинство в залата прие на първо четене закона за личния фалит. Законопроектът за несъстоятелност на физическите лица бе внесен от кабинета Денков-Габриел, а Възраждане гласува „за” с ГЕРБ и ПП/ДБ. същото стана и по бюджета и други теми


Напомняме, че заради отсъствието на партията на Костадинов, Делян Пеевски от ДПС бе избран за член на Комисията по конституционни въпроси. Той получи подкрепата на съпартийците си, ГЕРБ/СДС и ИТН, а никой от лидерите в ПП/ДБ не гласува с "против". Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Владислав Панев са сред осемте депутати от формацията им, които се въздържаха. Същото направиха от Възраждане, като изобщо не участваха в процедурата.


Ако въпросната група гласува „против”, то изборът можеше и да не се стане.  Както не биха минали и куп предложение на ПП/ДБ.


В началото на юни ГЕРБ/СДС, Възраждане и ДПС пък заедно дадоха зелена светлина за новата спецпрокуратура, срещу която сега президентът Румен Радев наложи вето.


Тогава ПП/ДБ се въздържа,  не беше против де факто нова Спецпрокуратура, но гласовете на трите формации позволиха изваждането на следствието от прокуратурата.

Всичко това се случва, въпреки многобройните публични сцени на взаимна омраза. Напомняме, че миналата седмица партията на Костадинов проведе протест срещу кабинета, а последните дни за се запомниха с атаки и контраатаки на кинопрожекции. В пленарната зала пък депутатите от ПП/ДБ и Възраждане редовно се отличават с взаимни обиди, физически сблъсъци и закани от всякакъв характер. След това гласуват заедно.


Така в Деня на детето парламентарното заседание на НС бе прекратено след скандали и бой залата. Депутатът-отцепник от ПП/ДБ, който по-рано се подвизаваше в БСП Явор Божанков и Цончо Ганев от Възраждане буквално се плюха един друг. Тогава Манол Пейков от Доброто бе наречен „мръсна гнида“, но пък не остана по-назад и счупи очилата на свой колега от патриотичната формация. Стигна се и до ситуация, при която Петков дори нахлу при Костадинов, за да брани Божанков след поредната обсада на парламентарния номад.


Егор Глазунов



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.06.2023 08:16

    Ако след това казано в тази статия https://www.informiran.net/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83-%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d0%bf%d1%83%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%b1%d1%8a/ оцелеем ще видим кой и защо прави каквото прави.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби