Свързани новини

08.12.2020 19:12

Възможно е общо явяване на ОП и ГЕРБ на вота през пролетта: Каракачанов

Видян 1825 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира пред ПИК фиксираната от президента Румен Радев дата 28 март за произвеждане на парламентарите избори.

Понеже започнахме с датата 28 март и тя наближава, стабилна ли е управленската коалиция и водите ли вече разговори за евентуално явяване на изборите в някакъв общ формат, или всеки ще се явява поотделно, а следващото правителство ще бъде конструирано на база резултатите от вота?


Темата за изборите е коментирана. Говоря между коалиционните партньори от управляващата коалиция. Сложена е на масата, както се казва, за размисъл и за коментари. Какво и как ще се случи; може би предстои да решим през януари. Защото до края на тази година буквално има десетина работни дни, в които има доста работа, която трябва да се свърши. Говоря от цялото правителство. И едва ли това ще бъде приоритет до края на декември. Но през януари, след Нова година, това ще е тема, която ще изкоментираме; вече на базата на един по-задълбочен анализ, на социологически проучвания.

Т.е. по никакъв начин не е изключен вариантът за общо явяване на избори?


 Не е изключен. В края на краищата тази управленска коалиция, въпреки тежкото време, в което се наложи да управлява, почти една година в режим на COVID-19, придружено от икономически кризи и то в целия свят, свърши доста работа. Колкото и да се напъват от опозицията и да казват: защо не предприемете още икономически мерки. От друга страна казват: бюджетът харчи много пари. Е, няма как да предприемеш икономически мерки, да облекчаваш бизнеса, най-вече средния и дребния бизнес, да подпомагаш гражданите, без това да струва пари. Няма как. То не струва само приказки, ами струва и пари.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец

Доста неща имате за вършене

Доста неща имате за вършене. Преценявайте правилно кое