Свързани новини

20.04.2021 11:41

Въвеждане на химическа кастрация като наказание за изнасилване: ВМРО

Видян 2187 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Поводът: 16-годишно момиче е изнасилено от двама пълнолетни цигани от гето в село преди седмици, а случаят е потулен очевидно заради изборите.


За гаврата ние от ВМРО разбрахме от местна медия и от последвалата проверка във въпросното село. Според данните момичето е било жестоко пребито и насилвано часове наред от двама мъже в пловдивското село Войсил, съобщиха от движението:     

„С медията ни се свързаха редица жители на населеното място. Хората са възмутени, че до момента гласност по случая не е била давана. Нещо повече – в една от групите във „Фейсбук“ коментарите за гаврата и подробностите около нея, са били изтривани.“, оповестява още сайтът. Тези данни бяха потвърдени и от наша проверка на място.

Жертвата е момиче на 16 години. След многочасовата гавра тя е намерена в канавка в безпомощно състояние от собствения си баща. Двамата цигани са открити и задържани, но остава отворен въпросът какво ще последва за тях? Както и защо не е дадена гласност на това поредно брутално посегателство от страна на циганския етнос? Поредната гавра, която по чудо не е довела до поредния „инцидент“ с участието на озверели цигани, който да завърши фатално.

Настояваме за открит за медиите процес за извършителите, както и за прилагане на внесената и наложена от нас промяна в Наказателно-процесуалния кодекс, която изключва самопризнанието при особено тежки случаи като предпоставка за  съкратеното съдебно следствие и намаляване на присъдите на извършителите с до 1/3.

Настоявахме за тази промяна години наред, но получихме подкрепа едва след изнасилването и последвалата смърт на 7-годишнита Кристин от Сотиря през 2018 г. А преди нея има много дълъг списък с придобилите публичност подобни нечовешки зверства.

- Вероника Здравкова във В. Търново, убита от рецидивист, който беше излязъл от затвора няколко дни преди това – съден по бързото производство за убийство със споразумение с прокуратурата и пуснат преждевременно;

- Виктория Маринова в Русе, изнасилена и убита от циганин, който сключи споразумение с прокуратурата;

- 23-годишната жена изнасилена и ограбена от алжирец до Конната база в София;

- Изнасиленото и пребито непълнолетно момиче от с. Хайредин, община Козлодуй;

- Бившият учител по музика в Казанлъшко училище, който системно изнасилвал 13-годишната си дъщеря;

- Случаят с изнасиленото през 2018 г. момче в квартал „Секирово“, град Раковски. Там непълнолетни цигани се гавриха, блудстваха и изнасилиха 12-годишно дете и т.н. и т.н..

А всъщност това съвсем не са всички безчинства, побоища, размирици и убийства, които скандализират системно България последните години.

Категорични сме, че e крайно време да се отвори и с тази позиция ние поставяме началото на дебат за въвеждането на химическата кастрация при изнасилвания, блудства и други сексуални посегателства - практика, която отдавна се прилага в други държави. Това е тема, за която държим да бъде обект на обществено обсъждани от много години. Но за определени либерални кръгове са по-важни правата на извергите, а не сигурността и живота на българските деца, юноши и жени.

Настояваме и за отворен обществен дебат за въвеждане на доброволните отряди към МВР, които биха могли не само да бъдат в помощ на полицията за разкриване на престъпления, но и нещо много по-ценно. Те биха могли да предотвратят обири, изнасилвания, грабежи и издевателства над хората в малките населени места.

Ние от ВМРО за пореден път категорично заявяваме, че животът и здравето на българските граждани не бива да са предмет на дребни политически сметки, касаещи един удобен и послушен по време на избори етнос. Те не трябва да бъдат и в угода на едни или други НПО, които се изхранват на гърба на чужди фондации и практикуват и насаждат агресивни антибългарски политики.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.