Президентът на САЩ Джо Байдън се среща с украинския президент Володимир Зеленски в Овалния кабинет на Белия дом, 1 септември 2021 г.

Свързани новини

26.02.2022 07:41

Вашингтон предлага да евакуира Зеленски

Видян 2756 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представители на американското правителство са готови да съдействат за евакуацията на украинския президент Володимир Зеленски от Киев и обсъждат безопасни места, където той би могъл да представлява украинското правителство в изгнание, съобщи в петък Washington Post.




Според вестника, който се позовава на "високопоставен американски служител", представители на американското правителство "през последните дни са разговаряли със Зеленски по различни въпроси, свързани със сигурността, включително и за най-безопасните места, където президентът да се разположи, за да се осигури приемственост на украинското правителство".


 


Председателят на Комисията по разузнаването в Камарата на представителите Адам Шиф (D-CA) направи подобни коментари, като заяви, че правителството на САЩ се е опитвало да "запознае" Зеленски със "заплахата за него лично" и е било "готово да му помогне по всякакъв начин".




Неназован украински служител също така заяви пред "Вашингтон пост", че екипът за сигурност на Зеленски е подготвен и в готовност да го евакуира на безопасно място, но Зеленски отказва да напусне украинската столица, тъй като конфликтът с Русия продължава.




В петък, след като Белият дом заяви, че "работи, за да предостави" на Зеленски "широк спектър от подкрепа", украинският президент публикува видеоклип, на който се вижда как той и неговите помощници са по улиците на Киев.




"Всички сме тук, нашите войници са тук. . . защитаваме нашата независимост", каза той, като сякаш потвърди, че няма да напусне града.




В събота в северозападната част на Киев бяха регистрирани експлозии, тъй като "специалната операция" на Русия навлезе в третия си ден, предаде RT.


 


Конфликтът избухна, след като руският президент Владимир Путин обяви военни действия, целящи "демилитаризация" и "денацификация" на Украйна. Москва определи офанзивата като необходима мярка за защита на Луганската и Донецката народна република в Донбас, които тази седмица официално поискаха руска военна помощ срещу "украинската агресия" Киев обаче отрече да планира да си върне отцепилите се републики със сила, като обвини Москва в "непровокирана" атака.


 


Западът, включително САЩ, Обединеното кралство, ЕС и НАТО, осъдиха руските военни действия, като наложиха санкции на икономиката на страната и на високопоставени обществени фигури и длъжностни лица. Руският президент и външният му министър Сергей Лавров бяха лично засегнати от последната вълна от санкции, обявени от ЕС, САЩ и Канада.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.02.2022 14:39

    Зеленски да не го мисли бай Дън.Освен имотите в Украйна, има към 1.3млрд в банковите си сметки, вила в Италия за 4.5млн дол и вила в Маями.

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби