Свързани новини

26.11.2021 13:36

ВАП иска спешна проверка на магистралите и първокласните пътища в страната

Видян 1077 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) да извършват спешна проверка на знаците, маркировката и пътните принадлежности на автомагистралите, скоростните и републиканските пътища от първи клас в цялата страна с оглед изпълнение на всички изисквания за непрекъснато, безопасно и удобно движение.


Причина за нареждането е образувана преписка във връзка с тежкия пътен инцидент на АМ „Струма“, при който загинаха граждани на Северна Македония. За целите на проверката и с оглед преценка на обхвата ѝ ВАП иска незабавно да бъде предоставена информация относно оторизирани и овластени български и международни експерти, както и пълни данни за неправителствени организации с дейност в областта на безопасността на движението.


Резултатите от проверката следва да се обобщят в доклад, който да се изпрати във ВАП в най-кратък срок. Той трябва да съдържа направените констатации, има ли неспазване на приложимите правила, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и на последиците от тях, както и информация за санкциониране на виновните лица, вкл. постановени административни актове.


В случай, че по време на проверката бъдат установени данни за престъпления от общ характер, те трябва да бъдат изпратени на компетентните прокуратури и структури на МВР, за което да се информира и ВАП.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.11.2021 13:49

    В шибаната кошара за овце "България" винаги проверки започват след смърт в дадена област ! След проверката ще следва "ремонт на ремонта" или лека "поправка на поправеното" !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което