Свързани новини

03.06.2015 11:09

Вадят на светло партиите с дарения от КТБ

Видян 1330 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дарения за политически партии, направени от КТБ, ще бъдат оповестени с новите промени в Закона за кредитните институции. Това обясни шефката на анкетната комисия Десислава Атанасова, проучваща кои държавни органи са проспали източването на трезора, пише  „Телеграф”.


„Освен кредитите, депозитите и консултантските договори трябва да бъдат оповестени и тези за наем, дори договорите за дарения. В Устава на КТБ съществува такава възможност да се прави дарение на политическа партия, така ще е интересно дали такива дарения са съществували”, каза Атанасова.


Спешните поправки, свързани с падането на банковата тайна за КТБ, вече са приети от комисията. Те дават възможност по искане на шефа на Фонда за гарантиране на влоговете или министъра на финансите синдиците да оповестят всички подробности около физически и юридически лица, които са имали преференциални депозити и са ги предоговорили или пробвали да го направят в периода на несъстоятелност.


Също така ще бъдат разкрити необезпечените кредити, чрез които банката е била източвана от кухи фирми. Банковата тайна ще бъде свалена и от всички сметки на публични лица и техните семейства в КТБ през цялото съществуване на банката.


Сега остава да бъде детайлно формулирана и последната поправка, която Йордан Цонев от ДПС направи в последния момент. Тя касае кухите фирми, през които Цветан Василев е източвал банката, но също и на физически лица, които са получавали кредити с цел после да ги дадат назаем по веригата в схемата.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион