Свързани новини

23.08.2018 10:38

В СУ стотици места останаха празни и след последното класиране

Видян 1746 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Софийският университет "Св. Климент Охридски" обяви допълнителен прием за студенти. Причината е, че и след последното трето класиране стотици места останаха празни.

Решението е било гласувано по електронната поща от Академичния съвет по предложение на зам.-ректора доц. д-р Георги Вълчев, заяви Симеон Георгиев - член на Съвета от квотата на студентите, съобщава OFFNews.



Незаети бройки има в специалностите: "Философия"; "Социология"; "Публична администрация"; "Културология"; "Библиотечно-информационни науки"; "Философия (на англ. език); "История"; "Археология"; "Етнология"; "История и география"; "Архивистика и документалистика"; "История и геополитика на Балканите"; "История и философия"; "Хебраистика"; "История и чужд език (англ./фр. ез.); "Педагогика"; "Социални дейности"; "Неформално образование"; "Българска филология"; "Славянска филология"; "Руска филология"; "Балканистика"; "Френска филология"; "Италианска филология"; "Португалска филология"; "Класическа филология"; "Унгарска филология"; "Новогръцка филология"; "Румънска филология"; "Тюркология"; "Арабистика"; "Иранистика"; "Арменистика и кавказология"; "Африканистика (на англ. ез.); "Физика"; "Инженерна физика"; "Ядрена техника и ядрена енергетика"; "Физика и математика"; "Астрофизика, метеорология и геофизика"; "Физика и информатика"; "Медицинска физика"; "Комуникации и физична електроника"; "Квантова и космическа теоретична физика"; "Фототоника и лазерна физика"; "Оптометрия"; "Физика на ядрото и елементарните частици (на англ. ез.); "Компютърно инженерство"; "Учител по природни науки в основната степен на образованието"; "Химия"; "Химия и информатика"; "Екохимия"; "Компютърна химия"; "Ядрена химия"; "Инженерна химия и съвременни материали"; "Биология"; "Молекулярна биология"; "Екология и опазване на околната среда"; "Биотехнологии"; "Биология и химия"; "География и биология"; "Биомениджмънт и устойчиво развитие"; "Биология и английски език"; "Агробиотехнологии"; "География"; "Геология"; "География и английски език"; "Право"; "Теология"; "Религията в Европа"; "Музика"; "Медийна педагогика и художествена комуникация"; "Физическо възпитание и спорт"; "Медицинска сестра".

Най-много празни места има в специалността "Религията в Европа" - 44, следвана от "История" с 43 (28 в редовната и 15 в задочната форма на обучение). 27 са незаетите бройки в "Славянска филология", 16 са те във "Френска филология". В "Учител по природни науки в основната степен на образованието" липсват 23-ма първокурсници. Търсят се и 35 студенти за "География". Незаетите места в "Право" са 9.

Свободните места във всички изброени специалности са по държавна поръчка. Освен за тях СУ е обявил и допълнителен платен прием за специалностите "Социология", "Публична администрация" и "Фармация".

Право да кандидатстват имат:

1. Кандидати, които са участвали в класиранията, но не са приети в рамките на броя на приетите студенти в съответствие с утвърдения капацитет на висшето училище, професионалните направления и на специалностите от регулираните професии;

2. Кандидати, които не са участвали досега в кандидатстудентската кампания на Университета, но отговарят на условията за прием.

Срокът за регистрирането на желаещите е от 10 до 14 септември.

Документите приема сектор "Прием на студенти" в Информационния център в Ректората.

Необходими са:

1. Заявление по образец;

2. Копие от дипломата за средно образование;

3. Квитанция за платена такса в размер на 30,00 лв. – заплаща се в Паричен салон на Ректората (северно крило, 4 етаж) или по банков път във всяка търговска банка (без БНБ) на сметката на Софийския университет: БНБ – ЦУ

IBAN: BG52 BNBG9661 3100 1743 01
БНБ; BIC CODE: BNBG BGSD

4. Служебна бележка с резултат от успешно положен изпит в друго висше училище за учебната 2018/2019 г.

Предвижда се провеждането допълнително на устен изпит по теология за кандидатите за специалността. Той е насрочен на 15 септември от 9 ч. в Богословския факултет.

Класирането се обявява на 18 септември. Приетите се записват от 19-и до 21-и.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката