"Демократична България" и БСП са на различни позиции в управляващото мнозинство за това дали трябва да предоставим оръжейна помощ на Украйна, допълни Иванов

Свързани новини

20.03.2022 17:12

В наш интерес е да помогнем с оръжия на Украйна: Христо Иванов

Видян 1897 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В интерес на България е да помогне на Украйна, включително с различен оръжеен капацитет. Въпросът обаче може да бъде повдигнат само, когато има шанс подобно предложение да бъде прието от мнозинство, което е обяснимо и е част от внимателно съхраняване на концепцията от това управление. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ.




"Демократична България" и БСП са на различни позиции в управляващото мнозинство за това дали трябва да предоставим оръжейна помощ на Украйна, допълни Иванов. "Какъв ще е резултатът - тепърва ще спорим, защото това не е лесно решение и е решение, в което и българското общество е разделено и е добре да мине обществено обсъждане и да се роди консенсус.


 


Рискът да минем на варианта "плаващо мнозинство" - решение тип "шведска маса" - днес си сипвам от пържените яйца с вас, утре пия кафе с някой друг, е фундаментален риск за нас и е нещо, което ни плаши. От тази гледна точка сме много въздържани да правим провокации," каза Христо Иванов.Той допълни, че управляващите ще продължат да търсят подкрепата на опозицията по големите въпроси, които касаят развитието на страната като позицията за Украйна и съдебната реформа.




"Целта е да събираме по-големи мнозинства по такива важни теми. Така че ние ще спорим и ще заявяваме ясно нашата позиция - трябва да оказваме помощ на Украйна и да се възпозвавме пълноценно от членството в НАТО - включително да поискаме разполагането на многонационален сериозен контингент на българска територия, да продължава и да се засилва еърполисинга и е много сериозно да осъзнаем, че в наш интерес е да помогнем, включително с различен оръжеен капацитет, на украинските ни приятели. Защото техният успех е най-бързия път към приключването на тази война", каза Иванов.




Той призна, че управлението може да бъде критикувано за недостатъчна степен на координация и това е разговор, който се води в рамките на коалицията.


 


"Кородинацията е трудна по условие, защото става дума за сложна и разнолика коалиция. На някои колеги не им харесва това, но аз от самото начало съм откровен с избирателите. Проблемът е организационен - създадохме твърде много формати за координация и планиране, но нито един от тях не работи достатъчно добре. Но коалицията продължава да бъде безалтернативна, защото идеята, че предсрочни избори ще покажат нещо коренно различно, това е възможно, но това коренно различно нещо после ще се чудим дали случайно на тези избори не се е явил Путин", каза Иванов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 мизерник 20.03.2022 20:29

    Иванов, хайде първо помогнете на собствения си народ и тогава мислете за другите!!!

  • 001 Anonimen 20.03.2022 17:25

    Христо - дал си се на Байдън и не си пъхай г-за дето не ти е работа.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей