Пустините на Абу Даби не са мястото, където бихте очаквали да намерите бушуващ поток от бяла вода, но един се появи близо до оазисния град Ал Айн.

Свързани новини

23.07.2023 17:07

В Абу Даби е построена пълноводна река насред изпепеляваща пустиня

Видян 29715 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Назад! Назад! Сега напред! Спри! ДОЛУ, ДОЛУ!"

Гласът на Раджендра Шрестха отеква в планината Джебел Хафит в Абу Даби, докато преодоляваме коварните завои на бързеите.

"Той падна! Той падна!"

крещи Шрестха, когато внезапно ме издърпват под бушуващата вода. Излизайки обратно на повърхността, отчаяно размахвам ръце, търсейки нещо, за което да се хвана, с надеждата да възвърна стабилността си.

"Отпусни се, отпусни се", успокоява ме той, а гласът му прорязва хаоса. Шрестха протяга ръка и ме изтегля обратно в сала. Поставя греблото в ръцете ми и ние продължаваме напред, подновявайки пътуването си.


Това не е обикновена река - тя е резултат от изкуствен парк на стойност 50 милиона долара, изграден между сухите планини на Абу Даби от едната страна и обширната пустиня от другата.

Разположен в оазисния град Ал Аин, само на час и половина от центъра на Абу Даби, Al Ain Adventure Park гордо претендира за титлата първа дестинация в Близкия изток за рафтинг, каяк и сърф.

Това е необичайна гледка в регион, в който няма естествени реки, а летните температури често се покачват до 120 F (49 C).]


Водни спортове от световна класа


В страна, в която почти всичко е изкуствено създадено, включително плажове, сняг и дори дъжд, Al Ain Adventure следва този пример.

Паркът се гордее с преживяване на световно ниво, свързано с каякинг и рафтинг. Каналите с бяла вода се простират на 1,2 км, като осигуряват предизвикателно пътуване за каякари и рафтъри от всички нива.

Шрестха е опитен любител на водните спортове, който е прекарал по-голямата част от живота си в рафтинг. Той се е състезавал професионално в световни състезания по рафтинг в Непал, Япония, Индия и ОАЕ. Два пъти е бил капитан на националния отбор на Непал.


Шрестха се присъединява към екипа на Al Ain Adventure през 2010 г., като внася в парка богат опит.

Той казва, че любимата му част от работата е уникалната комбинация от вълнуващи спортове на едно място.


 Приключенският парк в Ал Айн е получил международно признание като център за професионалисти в областта на спорта, които искат да усъвършенстват уменията си в различни дисциплини.

Привличайки спортисти от цял свят, включително шампиони по сърф, рафтинг и олимпийски отбори по каяк, паркът се е превърнал в предпочитана дестинация за обучение.

Всяка година, от ноември до март, слаломисти от Европа и Русия се събират в парка за интензивни тренировки. Паркът твърди, че редовно приема над 300 спортисти от 35 различни държави.

Сред известните състезания, провеждани в парка, са престижното Световно първенство по рафтинг, организирано от Международната федерация по рафтинг през 2016 г., както и редица тренировки по слалом с каяк и други състезания.


 Източник: CNN


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева