Свързани новини

01.07.2020 10:32

Узунов и шефът на НСО на разпит в следствието заради телефон

Видян 2089 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Секретарят на президента Пламен Узунов и началникът на НСО Красимир Станчев са призовани да се явят в следствието заради телефон, който не може да бъде отключен, предаден е по-късно на разследващите и е бил в автомобил от кортежа на Румен Радев, съобщават от Специализираната прокуратура във връзка с разследването за търговия с влияние. 


Иззети са три мобилни устройства от Узунов. При изследването на един от телефоните е установено наличие на регистър с обаждания, списък с контакти, електронни писма от пощенска кутия, кратки текстови съобщения, изображения, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни. По време на изследването на телефона е било извършено и възстановяване на изтрити записи.


При изследване на втория телефон е установено, че заключващият код не съвпада с този, който Узунов е предоставил. В заключението на експертизата се сочи, че правилният код се състои от минимум четири символа, като поне един тях е буква.


Изследван е и трети мобилен телефон, предаден с протокол за доброволно предаване. В хода на изследването са били извършени няколко опита с различни кабели и зарядни устройства, с цел да бъде заредена батерията на телефона и той да бъде включен, като същите са били неуспешни. Огледът на устройството показва, че то е отваряно и са развивани винтовете в долната му част. Установено е още, че по него са извършвани манипулации и опити да бъдат сменени части. 


Пламен Узунов е опитал да счупи третия си телефон, който е ползвал през последните две години.


В хода на изследването вещото лице е отстранило причинената повреда на телефона и същият е приведен в активен режим. Установено е още, че устройството има код за заключване. Предоставеният на водещия разследването от ползвателя на телефона Пламен Узунов код с четири нули не съвпада с действителния. Заключението на експертната справка сочи, че правилният код се състои от шест цифри. Затова Узунов е извикан в следствието.. Във връзка с установените манипулации по мобилния телефон и предвид факта, че същият се е намирал в автомобил от кортежа на президента, е донесен на по-късен етап от шофьор на Пламен Узунов, който го предоставя с протокол за доброволно предаване. В Специализирана прокуратура е призован да се яви и директорът на НСО, съобщават от прокуратурата. 

 

 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви