Свързани новини

06.06.2012 17:02

Университетите си ги мерят в Строежа

Видян 1338 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Осем отбора от представители на 6 вуза се изправиха един срещу друг в титанична битка на знания в култовия клуб Строежа в Студентски град. Първо място по интелект завоюваха младежи от Софийския университет и Медицинска академия. Техният тим бе сформиран от публиката буквално в последния момент.


„Това показва, че когато се обединим, сме най-силни”, коментира Ивайло Динев от движението Промяна за студентите, което организира състезанието. Тезата му се доказва и от факта, че среброто също отиде при сборен отбор от НАТФИЗ, УНСС и Софийския.


Състезанието протече в стила на най-хитовите програми за проверка на знанията. Имаше въпроси с по 4 варианта за отговор.


Въпросите бяха разделени в 5 категории: история, география, литература, социални науки, изкуство. В отборите имаше представители на Софийския университет, НАТФИЗ, УНСС, Университета по архитектура, строителство и геодезия, Медицинската академия и Академията на МВР. Участниците бяха събрани чрез Фейсбук. За всички участници имаше безплатна бира от Строежа. Наградите за победителите и техните подгласници бяха книги. Книги се подаряваха и на игрите с публиката, в които всеки можеше да пробва знанията си с въпроси, зададени специално за присъстващите в залата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.