Свързани новини

19.06.2012 10:59

Уникредит: Не коментираме Павлов и Донев

Видян 2195 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изработеният съдружник на бизнесмените Огнян Донев и Любомир Павлов - Христо Грозев, съобщи пред Люба Кулезич в ТВ7, че е сезирал централата в Италия на една от уважаваните български банки за това, че тя е дала около 25 млн. лв. финансиране на схемите на Павлов и Донев.

"Банката скоро няма да може да прикрива информацията, която искаме от нея”, каза Грозев, допълвайки, че многократно е искал от нея данни, но не е получавал. „Към Любомир Павлов със сигурност са текли пари от Маршалските острови. Това е единствената държава в света, която не е подписала споразумение срещу пране на пари”. Обвинението хвърли бившият съдружник в сделката за Труд  и 24 часа Христо Грозев в предаването Насреща с Люба Кулезич по ТВ7. Той уточни, че именно там в български сметки има над 20 милиона лева.

Тъй като само една работеща в България банка има централа в Италия и това е Уникредит Булбанк, 19’ се обърна за коментар към нея. Поради пътуване в чужбина, единият от нейните директори Левон Хампарцумян не отговори на нашето позвъняване. Неговата пиарка Вики Давидова, бивша служителка на олигарха Иво Прокопиев – Беглеца,  партньор и предшественик на Огнян Донев в КРИБ, обясни, че не коментира клиенти на банката, тъй като „спазваме изискванията на закона по отношение на банковата тайна”. После добави, че не коментира и неклиенти на банката. 

На въпроса правени ли са проверки за пране на пари от страна на банката на фирми, които по един или друг начин участват като ползватели или гаранти при отпускането на толкова значителен кредит, тя заяви: „Спазени са всички процедури за проверка”. За застраховка обаче добави: „Имало е случаи да бъдат допускани грешки, все пак се работи с хора”. Каквото и да означава това.

На питане дали вече са запорирани сметки на Павлов и Донев в банката пиарката рече: „Когато има решение на оторизиран орган, банката го изпълнява, но осъдително решение няма”. 

На нашето напомняне, че без да е обвиняван, съден или осъждан, бяха запорирани всички сметки на либийския диктатор Кадафи, независимо, че той чрез свързани с неговия рижем фирми беше основен и най-голям акционер на банката Уникредит, пиарката отказа коментар. Всъщност, ето списък с въпросите, на които тя не отговори:

Вярно ли е, че на съдружници на Павлов и Донев във фирмата е отказвана информация по кредита, както твърди Христо Грозев? Ако е така, по каква причина и важи ли такова правило за останалите кредити, отпускани от банката?

Как бихте процедирали с клиенти, обвинени от държавните правоохранителни органи за пране на пари в особено големи размери и какво ще предприемете по отношение на Павлов и Донев?

Защо без обвинение, съд и присъда бяха блокирани сметки в Уникредит, свързани с Кадафи – най-голям акционер в банката, а по отношение на вече обвинени клиенти такива стъпки не се предприемат?














Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог